Jens De Paepe gaat onder het mes en is out tot november

Na Lars Bielen slaat de pech opnieuw toe in onze eerste ploeg. Jens De Paepe ligt in de lappenmand.

Jens sukkelt al een tijdje met zijn linkerachillespees. In die mate dat een operatie zich opdringt.

“Is het een kwestie van overbelasting, trainen op kunstgras of mijn eigen “aanleg”? In elk geval is het zo dat die achillespees al een aantal weken voor pijn zorgt”, zegt Jens.

“Ik heb de voorbije weken vanalles geprobeerd: een beetje trainen, rust nemen, weer trainen, zware pijnstillers, nog eens proberen, ontstekingsremmers… Niks heeft geholpen.”

“Een consultatie bij een dokter in Antwerpen heeft nu uitgewezen dat ik best geopereerd word. Dat zal dinsdag gebeuren. Het is dezelfde chirurg die 3 jaar geleden mijn rechterachillespees al opereerde.”

“Ik weet dus wat ik kan verwachten, want toen had ik hetzelfde probleem. Het is een nuttige ingreep. Na de operatie zal ik twee weken moeten plat liggen en daarna wordt het 4 weken volle bak kine. In november ben ik dan weer klaar om te voetballen.”

Graag bij de groep

Jens De Paepe kwam vorig seizoen over van Rupel Boom. Na de corona-ellende en nu zijn achillespeesprobleem heeft de transfer naar Racing hem nog niet veel geluk gebracht.

“Neen, klopt. Plezant is dit niet, maar okay: het valt ook wel mee. Het is niet dat ik 6 maanden aan de kant sta. Ik ben een optimist.”

“Intussen probeer ik zoveel mogelijk het contact met de club en de ploegmaats te onderhouden. Ik ben vandaag naar de training gaan kijken en ook de matchen pik ik mee. Ik was zaterdag tegen Heikant ook aanwezig tijdens de tactische bespreking.”

“Op verplaatsing ga ik ook mee met de bus. Ik vind dat gewoon plezant. Na mijn operatie moet ik twee weken met mijn voet omhoog liggen, maar misschien kan ik met een speciale “bot” en krukken toch naar Racing komen.”

Een goeie binnenkomer

Jens zag groen-wit zaterdag vanuit de tribune met 5-1 winnen. “Een zalige match: 5-1 en dan de steun van de fans… Ik had graag op het veld gestaan.”

“In de voorbereiding was het niet altijd even overtuigend, al vond ik ons tegen de “hogere” clubs wel goed meedoen. Maar het was tegen de “lagere” dat we te weinig creëerden.”

“Tegen Heikant was het echter vanaf het begin volle overgave en meteen druk naar voren. Het was een overweldigende start, echt een goeie binnenkomer.”

“Hopelijk kunnen we op dit elan doorgaan. Of we de titel ambiëren? Dat moet het hoogste doel zijn, maar ik ben daar realistisch in: zelf ken ik de reeks en de andere ploegen niet goed genoeg om daar een uitspraak over te doen. Maar het is een feit dat we een goeie kern hebben en als we in de flow geraken, moeten we zeker kunnen meedoen.”

Jens, veel succes met de operatie en revalidatie. Tot snel op de Racing!