fbpx

Doelman Lars Bielen is zo’n 2 maanden out met enkelblessure

Racing mag zijn eerste match dan met 5-1 gewonnen hebben, voor Lars Bielen is de overwinning met een valse noot geëindigd.

Onze doelman heeft zich tijdens de match geblesseerd aan zijn enkel. De diagnose valt niet mee, want Lars staat volgens de medische staf een tweetal maanden aan de kant. Al hoopt hij zelf sneller te revalideren.

“Tijdens de 2e helft ben ik bij het oprapen van de bal in contact gekomen met de aanvaller van Heikant”, zegt Lars.

“Die heeft mij op mijn enkel geraakt, waardoor ik mijn voet heb omgeslagen. Aanvankelijk dacht ik dat de schade wel zou meevallen. Ik heb de wedstrijd kunnen uitspelen.”

“Na de wedstrijd heb ik onmiddellijk ijs gelegd en ook bij het thuiskomen ’s avonds heb ik dat gedaan. Het was na de wedstrijd al wel duidelijk dat mijn enkel stevig begon te zwellen, maar echt veel pijn was er op dat moment nog niet.”

“Toen ik zondag echter wakker werd, was er van een enkel nog weinig sprake… Zowel de binnenkant als de buitenkant was enorm gezwollen en blauw. Ik kon ook niet meer steunen op mijn linkervoet.”

“Via onze medische staf kon ik maandag snel bij radioloog Verbeek terecht in Mechelen. Daar is vastgesteld dat één van de buitenste ligamenten volledig is ingescheurd. Een zwaar verdict.”

Dat is een zware tegenvaller nu je in doel aan de competitie begon?

“Dit komt mentaal inderdaad bijzonder hard aan. Na een goede voorbereiding kreeg ik van de technische staf het vertrouwen om aan het seizoen te mogen beginnen.”

“Ik was er dan ook op gebrand om deze kans met beide handen te grijpen en de staf te bewijzen dat ze hierin geen verkeerde keuze hadden gemaakt.”

“De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd moeilijk en is bepalend om met een goed gevoel naar de verdere matchen te kunnen toeleven.”

“Als je dan met zo’n thuisaanhang op zo’n manier kan beginnen aan het seizoen is dat natuurlijk fantastisch voor de ploeg, de club en des te meer nog voor onze supporters, die lang hebben moeten wachten op dit moment.”

“In een wedstrijd waarin ik zelf weinig werk heb gekregen kan je dan toch verder vertrouwen tanken voor de komende weken. Dat ik dan uiteindelijk op deze manier zal moeten passen voor de komende wedstrijden is bijzonder zuur. Maar bon, dat hoort uiteindelijk bij de sport.”

“We hebben een sterke kern die op elke positie dubbel bezet is, dus als groep kunnen we wel enkele blessures opvangen. Nu is het aan mij om te zorgen dat ik die voorspelde inactiviteit wat  kan inkorten, om dan opnieuw de ploeg te kunnen helpen op de momenten dat ze mij nodig hebben. Kansen zullen er zeker nog komen en ik zal klaarstaan op het moment dat het zover is!”

Veel succes met de revalidatie, Lars. We hopen je snel gezond terug te zien op de club!

Lars stuurde deze foto van zijn enkel door: