Janssens: “Ik ben diep teleurgesteld”

Na de 2-1 op Nijlen zaten de spelersgroep en trainersstaf in zak en as. Wannes Janssens vertaalde de ontgoocheling als volgt: “We speelden 2 keer goed, maar blijven met 0 op 6 achter.”

Toen Wannes Janssens Racing in de eerste helft op 0-1 zette, leek er geen vuiltje aan de lucht. Groen-wit controleerde de wedstrijd.

Zelfs na de twee thuisdoelpunten in de tweede helft had Racing nog mogelijkheden genoeg om de scheve situatie recht te zetten. Maar de bezoekers konden niet scoren en moesten met lege handen weer naar Mechelen vertrekken.

Wannes, met welk gevoel sta je hier na de match?

“Ik ben diep teleurgesteld. Gedurende 60-70 minuten hebben we heel goed gespeeld en gaven we geen kansen weg. We kwamen ook nog eens 0-1 voor en Indy pakte vroeg na de rust een penalty.”

“Dan denk je: het is vandaag voor ons. Maar plots viel die corner voor Nijlen en kon er eentje vrij binnenkoppen. Even later kwam er een lange bal die eigenlijk niet mocht vertrekken en maakte hun nummer 8 er mooi 2-1 van.”

“Toch kregen wij op het einde nog veel kansen. Een penalty die zij wél kregen, kregen wij niet. Onbegrijpelijk… En dan pakte hun keeper nog een grote kans van ons…”

Jij bleef heel cool toen je in scorepositie kwam. Kun je de fase beschrijven?

“Er werd bij ons goed opgebouwd aan de rechterkant achteraan. De bal kwam bij Hmouda, die de bal mooi naar mij tussendoor stak. Kevin Huysmans trok mee de ruimte, waardoor ik een gat had en onder de doelman kon trappen.”

“Op dat moment was ik uiteraard heel blij. Ik liep naar een groepje vrienden dat speciaal naar deze wedstrijd komen kijken was en in het Racing-publiek stond. Voor mij is Nijlen dan ook de kortste match bij Broechem, waar ik woon.”

Racing slikte opnieuw tegengoals net na de rust. Is daar een verklaring voor?

“Niet echt. Tijdens de rust was iedereen in de kleedkamer kei-positief. We zeiden dat de 3 punten voor ons waren en dat we de lijn van de eerste helft moesten doortrekken.”

“Toch is het niet gelukt de overwinning binnen te halen. Erg. We spelen goed, we doen echt mee, we kunnen het niveau aan, maar blijven achter met 0 op 6. Ik had liever niet zelf gescoord, maar wel met Racing gewonnen.”

Twee keer verliezen is vervelend, maar er is nog geen man overboord.

“Neen, maar volgende week moeten we naar Tienen, een heel sterke ploeg naar het schijnt. Drie keer na elkaar buitenshuis spelen in het begin van de competitie is geen cadeau, maar 0 op 9 zou écht niet goed zijn.”