fbpx

“Ik moest mijn tranen bedwingen”

Racing verweerde zich meer dan kranig tegen Knokke, maar bleef met lege handen achter.

Trainer Dave De Herdt blikt ondanks de uitschakeling in de 2e ronde van de Croky Cup tevreden terug op de prestatie van zijn spelersgroep.

“Ik ben trots”, zegt Dave. “We zijn met open vizier naar Knokke gegaan en hebben voluit voor het initiatief gekozen.”

“We wilden ons niet wegsteken. Dat resulteerde niet in veel kansen, matchen als deze worden beslist op details. En zo gebeurde dat ook. Op slag van rust was een flits van De Oliveira beslissend.”

Knokke speelt twee afdelingen hoger, beschikt over een groter budget en heeft met types als Tom De Sutter en Koen Persoons heel wat routine in huis.

“Knokke is een ploeg die eigenlijk in eerste amateur zou moeten spelen”, zegt Dave De Herdt.

“Maar opvallend: Knokke paste zich aan Racing aan. Zij kozen voor het één-op-één duel, om op die manier de overhand te krijgen op basis van de individuele kwaliteiten.”

“We hadden strafschoppen verdiend, maar het bleef bij dat nipte 1-0-verlies. We zijn vier weken voor de start van de competitie en toch vind ik dat deze nederlaag en de manier waarop perspectieven biedt.”

“Er staan nog enkele spelers van ons aan de kant met blessures, maar die keren stilaan terug. Ik houd hier dus een goed gevoel aan over. En toen de supporters de spelers na de match bedankten voor hun prestatie, moest ik zelfs mijn tranen bedwingen…”

Ruimte voor externe advertenties: