“We geloven in onszelf en een goeie afloop”

Niels Mariën staat al enkele weken met een blessure aan de kant. De middenvelder is intussen weer aan de loopoefeningen begonnen en maakt zich klaar voor zijn rentree.

Niels, wat is er precies aan de hand?

“Ik sukkel met een ontsteking van mijn achillespees. Op Sint-Lenaarts heb ik een tikje gekregen en ben ik ermee beginnen te sukkelen.”

“Ik heb een echo laten nemen en heb ontstekingsremmers gekregen van de dokter. Ik heb twee weken bijna niks gedaan, omdat ik vooral moest rusten.”

“Nu ben ik weer rustig aan het opbouwen, met rondjes lopen. Volgende week probeer ik weer aan te sluiten bij de groep.”

Na de zware blessures van Stein Stuyck en Andreas Luckermans kan de ploeg jouw blessure missen als kiespijn.

“Het is jammer. Als ploeg kun je blessures niet blijven opvangen. Je wil over je volledige selectie beschikken om het niveau zo hoog mogelijk te houden.”

“Het is niet door mijn uitvallen dat we geen punten pakken, maar ik wil zo snel mogelijk terugkeren, al is het maar om die groepsdynamiek te voelen. Want nu hoor ik er uiteraard niet 100% bij.”

Racing staat laatste, de druk wordt steeds groter. Voel je dat?

“De resultaten vallen inderdaad tegen. In bepaalde matchen, ook op Ternesse vorig weekend, verdienen we minstens een punt, maar dan lukt dat om één of andere reden niet.”

“We hebben onszelf nog niet al te veel beloond, dat is heel jammer. Dat moet dringend veranderen.”

Voor de winterstop moeten er punten gesprokkeld worden.

“We moeten dringend in de goeie flow geraken. Als je die te pakken hebt en een reeksje kunt neerzetten, dan kan het allemaal heel snel veranderen.”

“Je mag ook niet te snel wanhopen, want dan raak je verkrampt. De coach zei dat hij in het verleden met een ploeg 8 punten had en zo de winterstop inging. Toch zijn ze erin geslaagd het behoud af te dwingen.”

“Park Houthalen vorig seizoen was van hetzelfde: die stonden begin november met 1 op 30 helemaal achteraan in eerste provinciale Limburg en ze speelden uiteindelijk nog de eindronde tegen ons.”

“Als je er niet meer in gelooft, kun je beter thuis blijven. Dat doen wij dus niet. We blijven geloven in onszelf en de ploeg, dat het goed komt.”