fbpx

“Ik ben tevreden over de stage en de inzet”

Van vrijdag tot zondagnamiddag verzamelden de 24 kernspelers van Racing zich voor een stage in Aartselaar. De uitvalsbasis was het Hotel Solhof, eigendom van Racing-bestuurder Adriano Currenti en zijn echtgenote Veronica ‘Vero’ Dominguez.

Na afloop polsten we bij onze hoofdcoach Dave De Herdt naar wat hem voornamelijk was bijgebleven.

Dave, kan je tevreden terugblikken op deze stage?

“Ik ben heel tevreden, we zijn hier in het hotel heel gastvrij ontvangen door Vero en Adriano.”

“Puur naar de groep toe denk ik dat we zaterdagavond na de oefenwedstrijd op Katelijne heel dicht naar elkaar zijn toegegroeid, het was een heel leuke avond voor de ganse groep.”

“Bij de aanvang van de stage op vrijdag hebben we heel pittig en scherp getraind. Zaterdag was het zwaartepunt, met om 7 uur ’s morgens een bosloop van 5 km en om 10u en 15u een groepstraining. Daar komt dan ’s avonds nog die oefenwedstrijd bij. Dan zag je dat we tegen een ploeg die die dag niet had getraind fysiek ongelooflijk sterk stonden en het laatste kwartier van de partij helemaal overweldigd hebben.”

“We zijn toen heel hoog gaan druk zetten en hadden een heel hoge bal recuperatie. Dat het dan al voetballend minder frivool en fris is na drie trainingen is logisch. Ik verwachtte veel strijd, inzet en passie om daar op te kunnen verder bouwen.”

“We haalden met die 2-5 een heel mooi resultaat. We hadden nadien een feestje, ik dacht eerst dat de jongens het elders gingen vieren, maar ze besloten om hier in het hotel te blijven. Het was vrij vroeg geworden, maar dan houdt het niet op want zondag volgde er nog een laatste training waarbij we nog een zware wedstrijdvorm hadden ingepland. Dan verwacht je niet dat er goed gevoetbald wordt, of dat de spelers nog heel veel druk gaan zetten of veel meters maken. Je verwacht een goede mentaliteit en scherpte. Je triggert ze door eens een heel sterke tegenover een zwakkere ploeg uit te spelen om te kijken hoe bepaalde spelers daarmee omgaan en dan komen een aantal scherpe of zwakke kantjes naar boven, dat zijn immers de dingen je als coach wil zien.”

Deed het deugd om na ruim vijf maanden terug een wedstrijd te kunnen spelen?

“Je maakt trainingen en schema’s, ik heb samen met Marc de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan het sportieve en de organisatie, maar een coach die wil niet liever dan trainingen geven, op het veld staan met zijn gasten, wedstrijden coachen en zoveel mogelijk proberen te winnen. Voor een voetballer is dat hetzelfde. Ik had de indruk dat we de voorbije maanden meer een Racing atletiekclub in plaats van een voetbalclub waren. Dan doet het uiteraard heel veel deugd dat je zaterdagavond eindelijk terug een wedstrijd kon spelen.”

Hoe hoog schat je de waarde van zo’n stage in?

“Heel hoog, ik had het al aangehaald dat we heel dicht naar elkaar zijn toegegroeid. Het zal een moeilijk seizoen worden, bovendien heeft de voetbalbond de regels verscherpt in die zin dat we verplicht worden om twee U21 spelers op het wedstrijdblad te zetten. Als je dit niet naleeft riskeer je een hoge financiële sanctie. We gaan ons daar dus aan houden en dan ga je soms in wedstrijdselecties eigenaardige beslissingen terugvinden. De jongens moeten beseffen dat we over twintig volwaardige veldspelers en vier goede doelmannen beschikken, waarvan er twee uitsteken qua maturiteit en niveau. Voor de veldspelers zal het elke week bikkelen worden om die wedstrijdselectie te halen.”

Meer foto’s van de stage kan je via deze link bekijken.