fbpx

Bekijk Racing-Heist in onze livestream (+ lees de regels nog eens)!

Racing speelt woensdag om 20u een oefenwedstrijd in eigen huis tegen Heist-op-den-Berg, een team uit 1e amateur.

De registratie voor de match is dinsdagavond gebeurd. De abonnees die gisteren in het chalet een ticket aangevraagd hebben, hebben meteen ook een plaats gekregen in de tribune.

Het is de bedoeling dat iedereen die geregistreerd is, zich vanavond aan de poort aanbiedt met dat ROZE ticket. Wie geen roze ticket bij zich heeft, kan de wedstrijd NIET bijwonen.

Het is zinloos om zonder ticket naar het stadion te komen, want de loketten moeten door de coronamaatregelen gesloten blijven. Er wordt dus geen enkel kaartje verkocht.

Praktische regeling vanavond:

– iedereen neemt plaats in de middentribune. De zijkanten van de zittribune gebruiken we vanavond NIET.

– ga zitten op het zitje dat u toegewezen is/wordt, telkens in bubbels van maximaal 2. De zitjes waarop u gaat zitten, zijn voor de duidelijkheid nog eens gemarkeerd met geel-zwarte tape.

– u blijft de hele wedstrijd op die plaats zitten. U gaat dus niet op een andere plaats zitten. Alles is uitgerekend, zodat er tussen elke bubbel 1,5 meter afstand is (= 3 zitjes uit elkaar en telkens een volledig lege rij).

– hoe gaat u naar de middentribune? Via de ingang beneden naast het chalet (= de trap naar de vroegere clubshop) en de ingang beneden rechts van het secretariaat (= de trap naar de Racing Business Club).

– hoe verlaat u de middentribune? Via de 2 zijkanten van de zittribune, dus niet via de trap waarlangs u de tribune betreden heeft. Want de regel is: 1-richtingsverkeer, geen kruisverkeer.

– volg de stickers/pijlen op de grond en aan de muren die aangeven hoe u zich moet bewegen. Volg ook de instructies van de clubmedewerkers en stewards.

– u mag de tribune alleen verlaten om naar het toilet te gaan, niet om drank te gaan halen. Alleen het toilet in het chalet is geopend. Daar kunt u uw handen wassen, afdrogen en ontsmetten met handgel. De andere toiletten in het stadion zullen afgesloten zijn.

– wie iets wil drinken, steekt in de tribune zijn hand op naar de mobiele obers die rondlopen met drank. U heeft de keuze uit water, cola en pintjes. U betaalt met jetons, die u voor de wedstrijd kunt kopen in de automaat in het chalet.

– er is geen enkel fysiek contact toegelaten tussen toeschouwers die niet tot dezelfde bubbel behoren: geen handshakes, geen kussen, geen omhelzingen… Het enige fysieke contact vanavond vindt plaats op het voetbalveld.

Afstand houden, altijd en overal, en mondmasker

We rekenen vanavond op ieders gezond verstand. Als u met uw ticket aan het stadion komt en er komen ook andere mensen aan, dan moet u altijd afstand van elkaar houden, tenzij u in dezelfde bubbel leeft.

1,5 meter afstand van elkaar houden is de boodschap!

U moet ook altijd uw mondmasker dragen. Het masker mag alleen af als u plaatsgenomen heeft in de zittribune of als u na de wedstrijd in het chalet iets drinkt. U moet dan aan een tafel gaan zitten, maximaal 4 personen per tafel. Als u opstaat, moet u uw mondmasker weer opzetten.

In het chalet mag u niet aan de toog bestellen. Onze obers zullen naar uw tafel komen, de bestelling opnemen en uw drankjes aan tafel komen brengen. Betalen doet u met jetons, die u kunt kopen in de automaat in het chalet.

Volg de richtlijnen op voor uzelf, de club én andere Racing-fans

De club benadrukt nogmaals dat alle maatregelen en richtlijnen strikt opgevolgd moeten worden. Er zal streng gecontroleerd worden, ook door de aanwezige politie. Wie zich niet aan de maatregelen houdt, riskeert een sanctie.

Voor de club zijn deze wedstrijd en die tegen Kalken volgende zondag zeer belangrijke leermomenten. Racing Mechelen streeft ernaar alles veilig en volledig volgens de regels te laten verlopen, zodat we daar lessen uit kunnen trekken voor de volgende weken en maanden.

Als we voor 400 (en misschien meer) toeschouwers willen spelen vanaf 1 september zal alles rimpelloos moeten verlopen en moet iedereen zijn steentje bijdragen aan een veilig en vlot verloop.

Denk eraan: uw gedrag bepaalt mee of andere supporters straks naar de wedstrijden van Racing kunnen komen kijken.

Nog belangrijk om te weten: wie er vanavond niet bij is, kan de wedstrijd tegen Heist live bekijken in onze livestream die we op Facebook gaan aanbieden.

Dit is een test, waarbij we zullen nagaan of onze verbindingen stabiel genoeg zijn. We kunnen nu dus nog niet garanderen dat alles vlekkeloos zal verlopen, maar we doen uiteraard ons best.

Als de test slaagt, zullen we de volgende matchen mogelijk ook op andere platformen onze livestream aanbieden.

Meer info over het coronavirus en de aanpak vindt u op:
https://www.info-coronavirus.be/nl/