Welke regels zijn van toepassing tegen Heist en Kalken?

Voor de wedstrijden tegen Heist (oefen) en Kalken (1e ronde beker) mag Racing maximaal 200 toeschouwers verwelkomen op OVK.

Dinsdagavond, vanaf 19.30u, kunt u op Racing terecht voor tickets voor beide wedstrijden.

Voor de match tegen Heist zijn 200 (gratis) tickets beschikbaar. Die zijn voorbestemd voor onze abonnees. Elke abonnee krijgt 1 ticket.

U moet u dinsdagavond persoonlijk komen registreren. Iedereen moet zijn gegevens (naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum) achterlaten om in orde te zijn met de wetgeving.

Zodra het maximum van 200 aanvragen voor de wedstrijd bereikt is, is de club verplicht de registratie af te sluiten.

Livestream

Er is voor deze oefenwedstrijd wel al goed nieuws: we zullen de match – gratis – in video uitzenden in een livestream op onze sociale media.

Opgelet: het zal de eerste keer zijn dat we dit doen, dus is dit voor ons nieuw. Maar niettemin is dit een belangrijke test en zullen we er alles aan doen om dit goed te laten verlopen.

Dinsdag ook ticketverkoop voor de beker

Voor de bekerwedstrijd tegen Kalken stelt Racing 10% van de tickets (20 tickets) beschikbaar aan de tegenstander. De andere 180 kaarten worden verkocht aan de Racing-supporters.

Racingers die een abonnement hebben voor volgend seizoen kunnen dinsdagavond (ook vanaf 19u30) 1 ticket per abonnee komen kopen voor de bekermatch. Prijs: 10 euro. De abonnees krijgen dus voorrang en moeten dinsdagavond hun abonnement meenemen als bewijs.

Als er na dinsdagavond nog tickets beschikbaar zouden zijn, komen die op de markt voor niet-abonnees en organiseren we donderdagavond een nieuwe verkoop.

Dinsdagavond kunt u trouwens nog een abonnement kopen of uw al betaalde abonnement afhalen.

Regels tijdens de wedstrijden:

– alle toeschouwers zullen plaatsnemen in de zittribune, in bubbels van 2 (u kiest zelf naast wie u zit)

– als u uw ticket krijgt/koopt, zal u meteen gezegd worden waar precies in de zittribune u moet plaatsnemen

– tussen de bubbels wordt een afstand van 1,5 meter en boven/onder een lege rij gehandhaafd

– iedereen draagt bij het binnenkomen van het stadion een mondmasker. Het mondmasker mag alleen afgezet worden op het moment dat u op uw zitje plaatsneemt

– tijdens de wedstrijd is geen circulatie van mensen toegelaten. U mag uw plaats alleen verlaten om naar de wc te gaan

– gebruik alleen het wc in het chalet: daar is licht, kunt u uw handen wassen met water en staat handgel om te ontsmetten -> slechts 1 persoon tegelijkertijd toegelaten in de wc’s!

– tijdens de wedstrijd zult u in de zittribune drank kunnen kopen (plat en bruisend water, cola en bier). Er zullen mensen rondlopen met drankplateaus. U betaalt met jetons en legt die jetons op het plateau als u uw drank gekregen heeft

– u kunt na de match ook iets drinken in het chalet, maar u mag alleen gaan zitten aan de tafels die daar staan. U mag niet aan de toog bestellen. Iemand zal uw bestelling komen opnemen en uw drank zo snel mogelijk aan uw tafel komen brengen

– er is geen enkel fysiek contact toegelaten tussen toeschouwers: geen handshakes, geen kussen, geen omhelzingen… + houd 1,5 meter afstand van elkaar

– volg de stickers op de grond en aan de muren die aangeven hoe u zich moet bewegen. Er is overal 1-richtingsverkeer. Kruisverkeer is absoluut verboden!

– wie geen ticket heeft voor de match wordt uitdrukkelijk gevraagd om niet naar het stadion af te zakken. Samenscholingen aan/buiten het stadion zijn sowieso verboden en strafbaar.

Veel regels in deze coronacrisis en die gaan we strikt (laten) naleven. Alleen op deze manier kunnen we een veilige voetbalmatch garanderen en kunnen we in september mogelijk voor 400 (of misschien meer) toeschouwers spelen.