fbpx

“Ik ben fier op deze groep!”

Na afloop van de uitwedstrijd van gisteren op Heikant overheerste er uiteraard ontgoocheling, maar Dave De Herdt kon de uitslag toch enigszins relativeren en verwoordde zijn trots op de groep.

Coach, wat is jouw analyse van de wedstrijd?

“Als je alleen deze match bekijkt kunnen we uiteraard niet tevreden zijn, er zat zeker veel meer in.”

“Voetballen was op dit zware veld onmogelijk. In het begin lukte het nog wat, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het meer een veldslag. Het ontbrak ons aan frisheid en scherpte in de 16, een scherpte die Heikant op één van hun aanvallen wel toonde en zo de gelijkmaker kon scoren.”

“We kwamen drie keer alleen voor de doelman en dan was er ook nog een schot op de doelpaal. Iedereen is ontgoocheld omdat we geen drie punten behalen, maar ik denk in de gegeven omstandigheden dat – gezien de kwaaltjes die we de laatste weken meedragen – dit een goed punt is.”

“Ik ben ontgoocheld in het resultaat, maar bijzonder trots op wat onze jongens dit seizoen tot nu toe brachten.”

“We zitten op schema. De eerste periode pakken we twee nederlagen en een gelijkspel, in deze tweede periode hebben we één nederlaag geleden en één gelijkspel, wat dat betreft zitten we dus op koers, je moet jezelf ook af en toe belonen.”

“Ik ben ontzettend fier om van deze groep de trainer te mogen zijn én voor deze club te mogen werken. Als je de reacties van de supporters na deze wedstrijd ziet, dan geeft dat steun!”

Hoe zien de komende weken er uit voor de jongens?

“Ik had vooraf gezegd dat ze vandaag de overwinning moesten pakken om deze week vrij te zijn, maar ze verdienen dit gewoon gezien het harde werk dat ze brachten. We trainen meer dan de andere ploegen en dan mag de riem er nu even af.”

“Ik heb de groep echter wel gevraagd om scherp terug te komen. Er moet uiteraard gevierd worden en er moet ontspanning zijn, maar ik wil nadien nergens extra kilo’s zien, want dan getuigt het niet van ambitie.”

“Je moet gezonde ambitie hebben en dat doe je door aan de coach te tonen dat je klaar bent om te vechten voor je plaats. De plaatsen zijn heel duur. Vorige week zat Put in de tribune, vandaag was hij er wel bij, zo is er ook Van Delm die al een paar weken naast de kern valt. Je mag niet vergeten dat we iedereen nog gaan nodig hebben na Nieuwjaar.”