“Iedereen moet eens goed in de spiegel kijken”

Lothar Hens bracht de score tegen Bilzen in evenwicht, maar het mocht niet zijn. De Racing-machine viel na de 2-2 stil, meer dan een punt zat er niet in.

Lothar, hoe blik je terug op dit gelijkspel?

“2-2 is nog goed gezien onze prestatie. Onze eerste helft was echt niet goed. Iedereen kwam te laat, we wonnen geen duels. Dat heeft de coach ons ook duidelijk gemaakt in de rust.”

“Onze tweede helft was beter, maar nog altijd niet zoals het moet zijn. Daarom zijn we na de match op het veld in een kring gaan staan en is er gezegd dat iedereen eens in de spiegel moet kijken.”

“Verschillende jongens hebben hun zegje gedaan: Kevin Huysmans, Fred Ledent, ik… We hebben gezegd dat iedereen scherp moet zijn. Dat begint dinsdag met de eerste training van de week.”

Toen je de 2-2 maakte, dacht iedereen: Racing gaat erover.

“Ja, klopt. We zijn gretig uit de kleedkamer gekomen, omdat we wisten dat we deze match moesten winnen. Maar het is ons niet gelukt. Bilzen begon op het einde nog te drukken, dus ergens moeten we dan tevreden zijn met dit punt.”

“Mijn 2-2? De bal bleef even haperen, ik kon niet schieten, maar ik zette door en bleef rustig. Ik legde de bal uiteindelijk onder de keeper, het was mijn eerste goal van het seizoen. Dat doet ergens plezier, maar ik had natuurlijk liever vandaag de 3 punten gepakt.”

Hoe zie jij de volgende weken evolueren?

“We moeten ten eerste scherp trainen. De trainer legt er goed de zweep op. Hij zegt het ook: je speelt zoals je traint. Volgende week op Ternesse moeten we de lessen van Bilzen onthouden en er gewoon vol voor gaan.”