Coach Andries: “Een punt is te weinig. Er is nog veel werk”

Racing kwam thuis tegen Bilzerse Waltwilder niet verder dan een puntendeling. Chris Andries was “not amused” in zijn reactie achteraf.

Coach, welk gevoel heb je bij deze 2-2?

“Als je vroeg in de wedstrijd op een 0-2-achterstand komt, mag je blij zijn dat je nog een punt pakt. Al vind ik wel dat we verdiend teruggekeerd zijn in de wedstrijd.”

“Tijdens de rust hebben Hans Verbeeck en ikzelf in de kleedkamer orde op zaken gezet. Want de eerste helft was Racing onwaardig. In de tweede helft hebben we wél inzet getoond. Het was niet altijd fijn en juist, maar al bij al is 2-2 een juiste uitslag.”

Maar tevreden ben je niet?

“Een punt is veel te weinig, zeker thuis tegen ploegen uit de middenmoot. Als je in 3e amateur wil blijven, moet je dit soort wedstrijden winnen.”

“Het is duidelijk: er is nog werk aan de winkel. Er moet nog veel verbeteren. Nu moeten we volgende week op Ternesse de 3 punten proberen te nemen.”

Welke werkpunten zie je?

“We speelden niet goed in blok, conditioneel is er nog werk. We moeten ook nog wat schaven om de juiste veldbezetting te vinden, dat zal echt nog wat zoeken zijn.”

“Ik wil geen excuses zoeken, maar de onbeschikbaarheid van de geblesseerde Luckermans, Stuyck en Mariën, plus de schorsing van Bram Kerckhofs was moeilijk op te vangen.”

“Er zat vanavond een beloftespeler van 16 jaar op de bank. Het volk vraagt om te wisselen, maar in zo’n wedstrijd kun je die jongen niet brengen, want dan verdrinkt hij mee.”