“We maken het onszelf moeilijk. Het moet beter”

Wout Kerckhofs scoorde tegen Bilzerse Waltwilder de aansluitingstreffer. De verdediger kon zich na de 2-2 de haren uit het hoofd rukken.

Wout, iedereen had er meer van verwacht. Jullie ook, neem ik aan?

“We zijn vanavond helemaal uit elkaar gevallen als ploeg. Ik begrijp dat gewoon niet. Wat wij op de mat legden, dat kan gewoon niet. Zeker niet in deze situatie. De trainers waren heel kwaad tijdens de rust.”

“In de tweede helft waren we iets beter, maar uiteindelijk mag je nog blij zijn dat je op het einde de 2-3 niet binnenkrijgt. Anderzijds moet je heel hard teleurgesteld zijn en zeggen dat dit dramatisch slecht was en Racing onwaardig was.”

“Met een gelijkspel elke week zal het heel misschien lukken, maar we moeten overwinningen pakken. Het moet beter worden, maar het wordt altijd maar erger. Dat is frustrerend.”

Je laat het hoofd niet hangen, toch?

“Het is elke week hetzelfde. We willen ergens wel, maar er zijn altijd enkele jongens – en daar kan ik ook wel eens bij zijn – die de ploeg een beetje in de steek laten, terwijl je er met een hele kern vol voor moet gaan.”

“Als er een paar tussenuit vallen, stuikt alles in elkaar en lukt het niet meer. Maar natuurlijk blijf ik er vol voor gaan, want het laatste dat ik wil is met Racing degraderen.”

“Maar nu moet je beseffen dat het op deze manier moeilijk wordt. Iedereen moet een tandje bijzetten. Iedereen gaat er te gemakkelijk over, we moeten wat harder worden voor elkaar, elkaar wijzen op elkaars taken en zo snel mogelijk onderin weg geraken.”

“Want zo is het voor niemand plezant: voor ons niet, voor de supporters niet, voor de club niet… We maken het onszelf alleen maar moeilijk. Het moet gewoon beter.”