Hmouda en Mrani staan beiden meer dan een maand aan de kant

Na overwinningen tegen Jong KV Mechelen en Pepingen-Halle gaat Racing zondag op het veld van Belisia Bilzen op zoek naar een 3e overwinning op rij.

Greg Vanderidt zag zijn spelers afgelopen zondag met een gehavende kern de 3 punten bemachtigen in Halle. Racing keerde met een 0-2-zege terug naar Mechelen.

Coach, Racing had het ondanks een grote lijst afwezigen niet echt lastig en won verdiend: zie je het zo?

“Door ons vroege doelpunt zaten we snel in een comfortabele situatie. We kwamen niet echt in de problemen, in tegenstelling tot de heenwedstrijd die we thuis verloren.”

“Ik ben vooral blij met de volwassen aanpak van de spelers. Ik had tijdens de rust gehamerd om zekerheid in ons spel te steken. We moesten zeker niet verlegen zijn om eens een lange bal te trappen. Liever dat dan balverlies lijden en daardoor kansen weggeven.”

“Ik besef dat dit ten koste gaat van het (mooie) spel, maar enig realisme en zekerheid kunnen zeker geen kwaad. Trouwens, dit was een kopie van de heenwedstrijd met hetzelfde resultaat, op dat vlak hadden we ons lesje geleerd.”

De blessurelast begint intussen wel door te wegen. Kun je daar een update over geven en hoe de letsels tot stand gekomen zijn?

“Ook hier is een dosis pech mee gemoeid. Ik heb dit nooit meegemaakt bij een andere club.”

“We hebben uitsluitend met contactblessures te maken, geen verrekkingen of spierscheuren bijvoorbeeld.”

“Yasin Mrani werd twee weken geleden getackeld tegen Jong KV Mechelen. De tegenstander kreeg daar slechts een gele kaart voor, maar Yasin heeft daar een scheur in zijn meniscus opgelopen en staat 4 à 6 weken aan de kant.”

“Sabri Hmouda kreeg wel geel voor een fout tegen Jong KV Mechelen, maar ook hij raakte geblesseerd: een barstje in zijn scheenbeen en een meniscuskneuzing. Ook Sabri is 4 tot 6 weken out.”

“Hatim Akarom had een ontsteking op zijn voetzool door nieuwe steunzolen. Hij is gelukkig hersteld en mag volgende week weer aanpikken met de groep.”

“Van de langdurig geblesseerde spelers mogen we Nesta Vallez volgende week dan weer verwachten. Nesta mag deels deelnemen aan de groepsoefeningen.”

Welke impact heeft die blessurelast op jouw selectie en wat is dan de ambitie voor de rest van het seizoen?

“Hier heb ik niet over te klagen. Dante Walen De Keyser, Arne Knollenburg en Ilias Harrou – om er maar 3 te noemen – hadden de laatste tijd minder gespeeld, maar dat was er zondag niet aan te zien.”

“Er zitten ook nog een paar jongeren (uit de eigen jeugd) te wachten, zoals Ilias El Lamzi.”

“Wat de ambitie betreft, kan ik kort zijn: we komen van een 8 op 12 tegen ploegen als Diegem, dat na 6 minuten 0-1 voorkwam en dat we de 2e helft tegen hun doel hebben geduwd, 0-0 tegen Turnhout (de ploeg in vorm die net 9 op 9 had gepakt) en 2 winstmatchen waarvan we in de derby een uur met 10 speelden.”

“Er is duidelijk verbetering merkbaar en het spreekt voor zich dat we de lijn willen doortrekken.”

Racing kon dit seizoen nog geen 9 op 9 pakken, is dat het doel zondag in Bilzen?

“Ons eerste doel is om zo snel mogelijk de kaap van 40 punten te halen. Momenteel hebben we er 36.”

“We gaan zeker nog 8 keer spelen om te winnen, behoudend of met schrik spelen is geen optie. Fysiek is iedereen in orde, daar maak ik me niet ongerust over.”

“Vrank en vrij onze kans gaan met een gezonde portie agressiviteit en met de nodige ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen: dat is het doel.”

Veel succes in Bilzen zondag, Racing!

Supporters, de wedstrijd begint om 15u. De loketten zijn open.

imoya