fbpx

Racing lijdt een onverdiende nederlaag in Bilzen

Racing is vanuit Bilzen zonder punten huiswaarts moeten keren. Groen-wit verloor met 2-0 op het veld van Belisia, dat naar de 2e plaats in de rangschikking stijgt.

Gedurende de eerste wedstrijdhelft had Racing het niet onder de markt met de thuisploeg. Ruben Smet moest een paar keer gevat tussenkomen, maar echte kansen kon Belisia niet afdwingen.

De wedstrijd verliep nadien evenwichtiger, maar het was oppassen geblazen bij de uitvallen van de Limburgers.

Na de hervatting had Racing de controle overgenomen. Een voorzet van Spaenhoven waaide bijna in doel, de paal hield echter de bezoekers van de openingstreffer.

Het zou Racing nadien zuur opbreken want bij de eerste echte poging van Belisia was het – tegen de gang van het spel in – meteen raak. Al was er wel voorafgaandelijk een duwfout aan te pas gekomen, de ref en de lijnrechter deden echter alsof hun neus bloedde.

Even later werd het zelfs 2-0, het werd nu moeilijk om deze scheve situatie recht te zetten.

Met nog 5 minuten te spelen kreeg Carrez een reuzekans om de aansluitingstreffer te scoren, zijn poging werd echter met de hand ontzet door een thuisverdediger, maar wederom zag de ref er geen graten in.

Een degelijk spelend Racing moest zonder punten huiswaarts keren, op 3 minuten tijd werd de wedstrijd beslist.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs (89′ Robert), De Paepe, Mauro, Guldix, Heyvaert (83′ Walen De Keyser), Carrez, Ventôse en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: Smet, Kerckhofs.