“Het ruwe en fanatieke moeten de spelers meenemen op het veld”

Racing maakt zondag het tripje naar Nijlen. Geen gemakkelijke taak, want Nijlen is traditiegetrouw een ploeg die Racing niet ligt.

Na de 0-0 tegen Turnhout gaat Racing op zoek naar zijn eerste driepunter van het nieuwe jaar. Met trainer De Herdt blikken we vooruit op de topper tussen de nummer 5 en de koploper.

Dave, hoe is het gelopen deze week op training?

“Zeer moeilijk. We kampen met wat zieken, waardoor wedstrijdgericht trainen moeilijk was.”

“Donderdag had ik bijvoorbeeld slechts 14 veldspelers op training en daarbij zaten de twee geschorste spelers: Dries Ventôse en Jens Heyvaert. Wat maakt dat er maar 12 selecteerbare spelers op training waren. Dus makkelijk was het zeker niet.”

Wie mis je zondag?

“Robbe Berben, geblesseerd. En dus ook Dries en Heyvie al zeker. Voor de rest zullen we wel zien wie we nog kunnen recupereren.”

Na Turnhout wacht Nijlen: het tweede zwarte beest uit de heenronde, in welke val mogen we ditmaal niet trappen?

“Die week met Turnhout, Beringen en Nijlen in de heenronde was onze zwakste week van het seizoen. En de wedstrijd tegen Nijlen was misschien wel onze zwakste van het seizoen. Maar sindsdien is er wel wat veranderd bij ons.”

“Nijlen speelt altijd vanuit een goede organisatie en heeft zeer veel ervaring en maturiteit. Als wij kort na de rust in de heenwedstrijd niet in de val waren getrapt, had ik het gevoel dat we minstens een punt zouden pakken, maar dat is dus anders uitgedraaid.”

“We zullen onze huid zeer duur verkopen en hopelijk hebben we deze week wel dat tikkeltje geluk dat we afgelopen weekend niet hadden.”

“De spelers weten wat hen te doen staat en ze weten ook wat ik wil zien.”

“Verder hoop ik dat onze supporters massaal meereizen met ons en er een leuke namiddag van maken. Ik zou die mensen voor geen geld van de wereld willen inruilen voor andere supporters. Dat ruwe en fanatieke moeten onze spelers meenemen op het veld en dan komt alles wel goed.”

Supporters, de match in Nijlen is zondag om 15 uur.

Lees ook:
praktische info voor de match in Nijlen