“Het kon her en der wat beter, maar over het algemeen tevreden”

Zondag gaat de tweede periode van start. Racing brengt een bezoekje aan Wezel Sport.

Dave De Herdt zag vorige week een einde komen aan een reeks van 3 overwinningen. De 0-0 tegen Berg en Dal weerspiegelde niet het spelbeeld, want opnieuw speelde Racing een puike partij.

Coach, wat heb je gezegd in de nabespreking?

“Eerst en vooral heb ik de spelers verteld waarom ik niet gewisseld heb tijdens de wedstrijd. Dat is iets dat we intern besproken hebben.”

“Verder vond ik ons in de eerste helft rustig aan de bal, zonder al te veel te creëren. Het tempo lag te laag en we speelden iets te veel breed in plaats van diepte in ons spel te brengen. Positief is dat we niets weggegeven hebben voor de rust.”

“In de tweede helft vond ik ons heel slordig starten. Maar na een tiental minuten ging het tempo de hoogte in en hebben we nog een zestal kansen afgedwongen.”

“Ik vond ons echter net niet scherp genoeg aan het doel van de tegenstander. De scherpte die we vooraan tekort kwamen hadden we achteraan in overvloed. Mijn verdedigers hebben het uitstekend gedaan.”

Hoe is de week verlopen?

“Goed, er is scherp getraind. Maandag hebben we weer in zeer goeie omstandigheden kunnen trainen op het kunstgras van Muizen.”

“Als er iets is dat ik de jongens niet kan verwijten, is dat ze heel hard werken en goed trainen.”

“Ik kon over al mijn spelers beschikken. Alleen Jens Morissens ontbreekt nog na zijn knieoperatie. Thomas Weydisch is weer aan het trainen. We proberen hem klaar te stomen voor zondag.”

Wat mogen we van Wezel Sport verwachten?

“Wezel is wat wisselvallig, maar het is een team met heel veel kwaliteiten. Ik verwacht een echte cupmatch met veel duels en 2 teams die spelen voor de overwinning.”

“Als ik hoor dat heel veel Racingers de verre trip wagen om ons te steunen (er zijn al 2 supportersbussen volzet), dan ben ik echt fier en trots op die supporters.”

“Mijn hart bloedde dat we afgelopen weekend dat doelpuntje niet konden maken. Niet zozeer voor de 3 punten die we misten, want dat kan gebeuren. Maar als je de wedstrijd achteraf op je laptop terug bekijkt, dan komt je haar naar boven omdat de fans zo fanatiek zijn. We moeten de supporters zondag één of meerdere goals proberen te geven.”

Tot slot: 20 op 30 in de eerste periode. Ben je daar content mee?

“Absoluut. Als je de lijn doortrekt, hebben we 60 punten op het einde. Als er dan een team is dat meer punten heeft, is dat de verdiende kampioen. Witgoor haalde het vorig seizoen met 56 punten…”

“Het kon her en der misschien wat beter, maar over het algemeen zijn we met z’n allen tevreden. Al beseffen we dat we niet mogen verslappen en er elke match vol voor moeten blijven gaan.”

“Voor de rest hebben we een fantastische technische staf en hebben we een bestuur dat volledig met ons meedenkt. Ik ben dus heel tevreden op Racing. Niet enkel op sportief vlak maar ook extra-sportief voel ik me in mijn sas.”

Bedankt voor de vooruitblik en veel succes zondag, Dave!

Ruimte voor externe advertenties: