“Heel gelukkig met driepunter, nu moeten we nog 4x winnen”

Met een overwinning tegen Sint-Lenaarts, de 3e in de stand, behoudt Racing een kansje op het behoud in 3e amateur. Het is nog niet voorbij!

Coach Chris Andries stak een pluim op de hoed van zijn spelersgroep.

“Wat ik vandaag gezien heb, is dat iedereen gewerkt, gewerkt en nog eens gewerkt heeft. De inzet en mentaliteit waren dik in orde, ook bij de jongens die de club verlaten.”

“We mogen natuurlijk ook blij zijn dat onze jonge doelman Indy Van Bulck de 0-1 uit doel houdt en na net de rust de 1-1, want dat zijn belangrijke momenten in een wedstrijd. Uiteindelijk win je met 3-2, daar zijn we allemaal zeer gelukkig mee.”

Op een bepaald moment hing zelfs de 4-0 in de lucht!

“Juist. Maar je weet ook: als je die niet scoort en de tegenstander komt in de 16 en er gebeurt daar iets dat niet klopt, dan gaat de bal daar op de stip.”

“Na onze 2 terechte strafschoppen heeft Sint-Lenaarts dus ook een terechte penalty gekregen. En daarna – op een moment dat Wout Kerckhofs het veld verlaten had – wordt de bal vanuit de kleine rechthoek binnengekopt en wordt het 3-2.”

“Maar verder hebben we het niet laten komen. De jongens hebben gevochten voor de overwinning en verdienen ze. Van onze laatste vier thuiswedstrijden hebben we er nu drie gewonnen. Daar kunnen we op voortbouwen in een spannend competitieslot.”

Sacha Fontaine speelde als linksachter en op het einde van de wedstrijd moest ook Sabri Hmouda achterin komen depanneren: dat was verrassend.

“Juist. Sacha is geen linksback, dat weet ik ook, maar hij heeft gedaan wat hij moest doen. Hij heeft zijn snelheid mee en wat positief is aan die gast: als je Sacha vraagt om op die positie te staan, dan doet hij dat. Hij mort niet.”

“Ik vond ook ons middenveld sterk en voorin zag ik ook weer een goeie en zeer balvaste Doncos.”

Wat nu? 

“We moeten in onze resterende 4 matchen nog 4 keer winnen. Hopelijk kunnen we volgende week wat kracht recupereren, want achterin wordt de spoeling heel dun.

“Wout Kerckhofs heeft een trap op zijn knie gekregen. Nils Van Delm sukkelt al een tijdje met zijn knie, die laten we niet te veel trainen, zodat hij in het weekend kan spelen.”

“Van Dorst heeft een meniscusletsel. Het is afwachten of hij een scheurtje heeft of geen scheurtje, dat is een groot vraagteken. Hopelijk is Yannick Dierickx fit volgende week, hij was ziek.”

“Niels Mariën die verrassend ontbrak in het team? Hij had in de week al aangekondigd dat hij van wacht was voor zijn werk. Normaal gezien gebeurt er nooit iets, maar nu dus wel, waardoor hij niet op tijd in Mechelen geraakte. Daardoor was het weer aanpassen en zoeken, maar het is allemaal goed uitgedraaid.”