KRC Mechelen-KFC St.Lenaarts 3-2

Om nog enig uitzicht te hebben op het behoud diende Racing zaterdagavond de drie punten thuis te houden tegen Sint-Lenaarts en dat gebeurde ook…

Na amper 5 minuten spelen schoot Hmouda groen-wit op een 1-0 voorsprong, een hoopgevend begin van de wedstrijd. Racing kreeg nadien nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar jammer genoeg lukte het maar niet om deze te verzilveren. Ook doelman Van Bulck deed zijn duit in het zakje en kon een aantal keren gevat tussenkomen om de bezoekers het scoren te beletten.

Na de pauze werd Doncos foutief afgestopt binnen de 16, ref Lucas aarzelde niet en kende Racing een strafshop toe. Huysmans zette deze feilloos om en de 2-0 was een feit. Amper een paar minuten later werd Mertens in de 16 onderuit gehaald en ook ditmaal aarzelde de scheidsrechter niet om de thuisploeg een penalty toe te wijzen. Bram Kerckhofs benutte deze kans en de 3-0 stond op het bord. Sint-Lenaarts moest nu alles op alles zetten en Racing kreeg op de counter een aantal kansen om een vierde treffer te scoren, maar het slaagde daar jammer genoeg niet in. Zo was er onder meer een poging van Hens die de binnenkant van de paal trof maar terug het veld invloog. Ondertussen had Wout Kerckhofs noodgedwongen het veld moeten verlaten met een knieblessure, hopelijk valt de schade nog mee. Ondanks de de 3-0 tussenstand zou de tweede helft nadien nog een spannende ontknoping krijgen, immers op een paar minuten tijd zouden de bezoekers erin slagen om terug te komen tot 3-2! Eerst was er een strafschop omgezet door Daoudi en nadien volgde er nog een doelpunt van Vogels. Onder meer dankzij het secure keepen van Van Bulck bereikten we uiteindelijk het einde van de wedstrijd en was de verdiende driepunter een feit.

Volgende week zaterdagavond volgt de uiterst belangrijke wedstrijd op het veld van rechtstreeks degradatieconcurrent, Bilzerse Walwilder.

Opstelling KRC Mechelen:
Van Bulck, Olensky, Wout Kerckhofs (59′ Janssens), Bram Kerckhofs, Van Delm, Mertens (82′ Luckermans), Fontaine, Hens, Hmouda, Huysmans (90′ Yagan) en Doncos.

Doelpunten (KRCM):
5′ Hmouda
51′ Huysmans (pen.)
55′ Bram Kerckhofs (pen.)