Gregory Carrez verlengt zijn contract met 2 jaar: “Waar kan ik beter zijn?”

Het seizoen is ongeveer 1/3e ver, maar achter de schermen is de sportieve cel (ook) al volop bezig met het seizoen 2023-2024.

Heel wat spelers van de huidige A-kern beschikken nog over een contract voor komend seizoen, bij enkele loopt het echter af in juni 2023.

Eén van die spelers met een aflopend contract was Gregory Carrez. Was, want Gregory heeft een nieuwe verbintenis met de club gesloten die hem tot juni 2025 aan Racing Mechelen verbindt.

“De eerste gesprekken tussen mij en de club dateren al van eind vorig seizoen, nadat we kampioen geworden waren. Ik kreeg te horen dat Racing me graag wilde houden en of ik wilde bijtekenen”, zegt Gregory.

“Lang heb ik daar niet over hoeven na te denken. Het trainingsschema was in vergelijking met vorig seizoen wel aangepast en op je 27e denk je daar in combinatie met werk en mogelijke gezinsuitbreiding al wat langer over na dan op je 20e, maar het is allemaal snel in orde gekomen.”

De combinatie voetbal-werk-privé is voor jou dus nog in evenwicht?

“Voetbal is heel belangrijk voor mij geweest, nu nog altijd. Maar als je wat ouder wordt, komen er natuurlijk nog wat andere dingen bij.”

“Ik woon nu met mijn vriendin in Schriek, eind deze maand verhuizen we naar Begijnendijk, waar mijn ouders ook wonen. Dat is een halfuurtje van Mechelen, goed te doen dus.”

“Ik kan na mijn werk in Antwerpen dan nog even naar huis voor de training op Racing begint. Dat zijn zaken die goed moeten zitten om je goed te voelen en goed te kunnen presteren.”

Ben jij een honkvast type, iemand die op weg is een clubman te worden?

“Racing is mijn 4e club in een 1e ploeg, na Diegem, Boom en Berchem. Maar intussen zit ik al 3 jaar bij Racing en tekende ik dus voor 2 jaar bij.”

“Ik voel me hier enorm goed. Ik ben iemand die zo lang mogelijk bij een club wil blijven en waar kan ik dat beter doen bij Racing?”

“Ik zit gewoon goed bij Racing. Ik voel me er thuis, ik pas er goed. Er mag dan interesse van andere clubs zijn, ik had geen nood aan iets anders. Bij Racing is alles in orde, ik ken er iedereen, ook de supporters, we zijn volop bezig met een mooi project te realiseren…”

Je speelt sinds de zomer van 2019 bij groen-wit, wat zijn de hoogtepunten?

“Sowieso de 2 promoties, vanuit 1e provinciale en vanuit 3e amateur. De thuismatch ook eind vorig seizoen tegen Betekom voor 3.000 toeschouwers, en uiteraard de derby van afgelopen zondag.”

“Die derby was echt iets speciaals. Er hing een heel aparte sfeer, anders nog dan tegen Betekom. De aanwezige Racing-fans die stonden te zingen gaven ons een kick en een boost.”

“Veel van die matchen zullen we in ons leven niet spelen. Het zijn momenten om te koesteren, zowel voor de supporters als voor ons als speler. Dat maakt Racing ook zo mooi.”

Proficiat met jouw nieuwe contract, Gregory!

Lees ook:
koop jouw ticket voor Racing-Turnhout nu online in onze ticketshop, zondag zijn de loketten dicht
de aankondiging van Gregory’s transfer in 2019