Greg Vanderidt voor de eerste bekermatch: “Verwacht professionele instelling”

Zondag is het bittere ernst. Dan staat de eerste bekerwedstrijd op de kalender voor onze jongens van het eerste elftal.

RESC Houffalize zal Racing met het mes tussen de tanden ontvangen. De Luxemburgse eersteprovincialer heeft al twee rondes overleefd en wil nu ook de scalp van groen-wit.

Greg Vanderidt en zijn spelersgroep zijn alvast klaar om in het strijdperk te treden. De voorbereiding is zo goed als rimpelloos verlopen, het echte werk mag beginnen.

Coach, zijn jullie klaar voor zondag?

“We kijken allemaal uit naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.”

“Na de 2 opeenvolgende oefenwedstrijden deze week (op Tisselt en Sint-Lenaarts) en gezien hun stevige programma de voorbije 2 weken hebben de spelers deze week een extra rustdag verdiend. Zondag zullen ze er staan.”

Hebben jullie zin in een verre verplaatsing naar Houffalize?

“Dit is de formule van de  bekercompetitie. We wisten sinds de loting wat ons te wachten stond, dus verwacht ik van iedereen een uiterst professionele instelling.”

“We laten niets aan het toeval over: we vertrekken vroeg en lassen op 20 kilometer van Houffalize een stop in, zodat we 3 uur voor de wedstrijd kunnen eten.”

Is Houffalize een valkuil, of een ploeg die we in normale omstandigheden “makkelijk” moeten aankunnen?

“Het is ALTIJD opletten geblazen. Vorige week hebben ze een club 3e amateur uitgeschakeld, en dit door een dubbele achterstand weg te werken en het af te maken met strafschoppen.”

“Dus gaan we het nodige respect tonen, maar wel ons eigen spel van de laatste weken opdringen en vol voor de winst gaan.”

Zijn er spelers die onbeschikbaar zijn en zo ja, waarom?

“Rayan Meskallal (verzwikte enkel) is bijna fit en sluit maandag met de groep aan.”

“Danté Walen De Keyser heeft hetzelfde probleem. Hij bezeerde zijn enkel en speelde uit voorzorg al niet mee op Sint-Lenaarts.”

“Arne Knollenburg en Quinten Van Steenwinkel hebben een kleine contractuur. Hen proberen we eerstdaags te recupereren.”

“Over Jonas Laureys hebben we minder goed nieuws: hij viel op Sint-Lenaarts uit met een hamstringletstel. Een echo moet duidelijkheid brengen hoe het met hem gesteld is.”

“Jaric Schaessens tot slot trouwt zaterdag en zal dus ook niet aanwezig zijn zondag.”

Wat is de ambitie in de beker?

“Als we de volgende 2 ronden winnen, wacht ons een mogelijk duel met Sint-Eloois-Winkel, een stevig team uit eerste nationale. Dat zou een goede test zijn vlak voor de competitie.”

“Maar eerst Houffalize! We mogen ons niet laten vangen aan het verhaal van het vel en de beer…”

Supporters, de match in Houffalize begint zondag om 16u.

Als er nog supporters zijn die mee willen met de supportersbus: dat kan! Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Schrijf je in bij Tamara in het chalet of met een mail: chalet@racingmechelen.be.

Lees ook:
praktische info Houffalize-Racing
koop hier jouw abonnement voor 2023-2024