Racing bekert verder na ruime 0-5 zege

Groen-wit maakte vandaag de verre verplaatsing naar Houffalize. Met doelpunten van Carrez (2x), Ventôse (2x) en Mrani behaalde het een ruime zege.

Van in het begin van de wedstrijd nam Racing het initiatief en eiste het veruit het meeste balbezit op. Na 13 minuten speeltijd was het een eerste keer raak, Carrez plaatste de bal mooi in het thuisdoel. Nadien kregen we nog een aantal doelpogingen van de bezoekers te zien, maar geen enkele daarvan werd succesvol afgerond.

In de 36ste minuut ging El Ouaaliti iets te agressief in duel met gestrekte voet, de ref trok – op advies van de grensrechter – rood en Houffalize moest met zijn tienen verder.

Er veranderde tot aan de pauze niets meer aan de tussenstand.

In de tweede helft verdubbelde Ventôse na 6 minuten de voorsprong. Amper 2 minuten later werd het 0-3, opnieuw kwam de afwerking van Ventôse.

We waren 71 minuten ver wanneer Carrez zijn tweede van de namiddag scoorde en de 0-4 op het scorebord zette. Op het einde van de wedstrijd maakte Mrani er nog 0-5 van.

Racing plaatste zich zo voor de volgende ronde in de bekercompetitie en ontvangt volgende week zondag een andere Waalse club in het OVK-stadion, SC Montignies.

Racing speelde met: Goossens, De Paepe (85’ El Lamzi), Guldix (64’ Van Steenwinkel), Versteeven, Mayanga (85’ Ben Azrak), Hmouda (85’ Meskallal), Heyvaert, Kerckhofs, Ventôse, Carrez (64’ Van Der Brempt) en Mrani.