Fawzi Bessedjerari (17) promoveert tot A-kern: “Een verrassing”

Imad Addaoui is niet de enige belofte die de oversteek maakt naar de A-kern, ook Fawzi Bessedjerari maakt dezelfde beweging.

Fawzi Bessedjerari is net als Imad nog maar 17 jaar. En ook bij hem kwam het nieuws dat hij volgend seizoen volwaardig lid van de A-kern is binnen als een volslagen verrassing.

“Ik was inderdaad verrast. Ik had helemaal niet verwacht dat ik in 2021-2022 officieel al tot de A-kern zou behoren. Net als Imad had ik dit seizoen als belofte al een aantal keer meegetraind met de A-kern, maar ik dacht dat een overstap nog veraf was. Niet dus.”

“Tijdens de trainingen met de A-kern heb ik me toch moeten aanpassen aan het niveauverschil. Het was een wereld die voor me openging. Het is een heel toffe ervaring geweest in een door corona zwaar ingekort seizoen, ik houd er enkel goeie herinneringen aan over.”

“De oudere spelers hebben me goed verwelkomd en hebben me tips gegeven. Net als trainer Dave De Herdt, die veel feedback gaf en Imad en mij geregeld apart nam om zaken uit te leggen. De coach is al goed voor mij geweest.”

“Ik ben hier echt heel blij mee. Het toont dat als je je best doet dat je dan kansen krijgt op Racing. En dat is natuurlijk heel fijn. Het is voor mij een motivatie om nóg een tandje bij te zetten en zo nog sneller te evolueren als voetballer. Ik wil het vertrouwen in mij zeker niet beschamen.”

Fawzi, enkele jaren geleden in de Racing-jeugd, staande als 2e van links (links van hem staat Imad Addaoui – lees verder onder de foto):

Imad-Fawzi, de perfecte 1-2

Net als Imad studeert Fawzi nog. “Ik zit in Willebroek op school, in het 6e middelbaar en volg wiskunde-wetenschappen. Dat is iets dat ik graag doe. Mijn volgende ambitie bestaat erin om naar de VUB te gaan en daar fysica te gaan studeren.”

“Ik woon in Blaasveld. Mijn papa brengt me met de auto naar Racing, ofwel kom ik met de bus.”

Nog een gelijkenis met leeftijdsgenoot Imad: het parcours van Fawzi loopt van Racing Mechelen via KV Mechelen en Londerzeel opnieuw naar Racing Mechelen.

“Ik ben Racing-supporter. Ik ben in het verleden al dikwijls naar de 1e ploeg komen kijken. Ten tijde van 2e klasse ook nog, een 7-tal jaar geleden. Toen was Rachid Hmouda de speler waar ik naar opkeek.”

“Zelf ben ik een nummer 10 die ook als linkerflank kan spelen, op de 11. Ik ben rechtsvoetig, maar vanaf links snijd ik graag naar binnen. Of ik veel voetbal kijk op tv? Niet echt. Eigenlijk alleen de topmatchen in de Champions League.”

“Mijn 2 grote idolen zijn Zinédine Zidane en Andres Iniesta. Zidane is uiteraard al een aantal jaar gestopt en Iniesta speelt nu in Japan. Maar toen ze actief waren bij Real Madrid en Barcelona keek ik graag naar hen. Nu ben ik ook wel fan van Riyad Mahrez van Manchester City en Neymar van PSG.”

Van Europese topclubs naar Racing Mechelen: het is een kleine stap. Fawzi staat te popelen om zich volgend seizoen te bewijzen, voor alles en iedereen.

“Mijn familie reageert zeer blij op dit nieuws. Dit betekent toch iets. Ze zijn trots op mij.”

Fawzi, wij zijn ook trots op jou! Veel succes volgend seizoen in de A-kern!

De komende dagen en weken mag u meer nieuws over de A-kern verwachten.