fbpx

Voorzitter De Keersmaecker: “Een enorm chique geste van de KRV”

Vorige week hebben de Kapelse Racingvrienden onze club verrast met een vette cheque van 4.000 euro.

Een prachtig gebaar is dat. François De Keersmaecker drukt zijn dankbaarheid uit.

“Ik vind dit een enorm chique geste. Eerlijk gezegd komt dit totaal onverwacht aangezien de Kapelse Racingvrienden niet meer zo actief zijn”, zegt de Racing-voorzitter.

“Een jaar of twee geleden ben ik zelf in de zomer nog eens bij de Kapelse Racingvrienden op bezoek geweest, boven in het café van Marvin in Kapelle-op-den-Bos.”

“We hebben daar onze visie op de toekomst van Racing in grote lijnen uit de doeken gedaan. Daarna is Marvin naar de wedstrijden blijven komen en is hij met een heel aantal familieleden en vrienden vorig seizoen voor een wedstrijd komen eten op OVK.”

“Dat was een heel tof moment en een ideaal tijdstip om de banden weer aan te halen. Jammer genoeg is dan corona gekomen en is alles weer wat stilgevallen.”

“Maar dat de Kapelse Racingvrienden hun financiële reserves aan Racing schenken is eigenlijk ongelofelijk. Chapeau! Het is een teken dat Kapelle-op-den-Bos onze club nog altijd een warm hart toedraagt, na alles wat ze in het verleden al voor Racing gedaan hebben, en dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen. Bij dezen wil ik hen van harte bedanken voor wat ze nu gedaan hebben, want dit is een aanzienlijk bedrag.”

Injectie om jeugdwerking te versterken

Elke voetbalclub kan een financieel duwtje in de rug dezer dagen goed gebruiken. De kosten zijn ook voor Racing deels stilgevallen, maar niet helemaal.

François De Keersmaecker: “Onze jeugdspelers zijn blijven trainen. Dat vinden we belangrijk. En aangezien ook onze bovenbouw (de oudere jongeren) nu weer aan de slag gaat, betekent dat dat je als club kosten hebt zonder dat je ook maar een enkele vorm van inkomsten hebt.”

“Wij investeren in goede jeugdtrainers en in onze accomodatie, die kosten lopen dus door. Elke euro is dan ook meegenomen. Deze financiële injectie van de Kapelse Racingvrienden zal dus goed van pas komen in de werking van onze jeugd!”

Momenteel ondergaat onze jeugdopleiding een audit. “We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Racing-jeugdwerking één van onze topprioriteiten is”, zegt de voorzitter.

“En daarbij willen we opnieuw het interprovinciale label behalen, het hoogste dat wij kunnen nastreven. Ik ben vanavond als eerste van Racing op de rooster gelegd over onze jeugdwerking.”

“Ik heb onze visie en waarden verteld aan de auditeur en verteld hoe de lijnen uitgezet zijn. Nu gaat de audit verder met de mensen die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor onze jeugdopleiding, zoals TVJO Jan Doncos en AVJO Ben Van Reydt. Zij werken het project concreet uit, in samenwerking met heel wat andere mensen waar ik het volste vertrouwen in heb.”

Lees hier het artikel: De KRV geven Racing een financiële coronasteun.