17-jarige Imad Addaoui schuift vanuit beloften door naar A-kern

Volgend seizoen zal de A-kern enkele nieuwe gezichten bevatten. Eén ervan is Imad Addaoui.

Imad is nog maar 17 jaar. Hij loopt al enkele jaren rond op Racing en mag nu de stap naar de grote jongens zetten.

“Toen ik deze week gebeld werd met dat nieuws was ik verrast”, zegt Imad.

“Ik zat sinds het begin van dit stopgezette seizoen bij de beloften van Racing en mocht na een tijdje meetrainen met de A-kern, maar dat ik nu volwaardig in die A-kern opgenomen word, had ik niet zien aankomen. Het is een grote kans die ik met beide handen wil grijpen.”

“De eerste kennismaking met die voor de supporters bekende spelers heb ik dus al achter de rug. En die is zeer goed meegevallen. Allemaal vriendelijke jongens die veel instructies geven op het veld en je snel meenemen in het verhaal dat ze aan het schrijven zijn.”

Imad Addaoui enkele jaren geleden, staande als 4e van links (lees verder onder de foto):


“Messi is mijn idool, want hij is geen egoïst”

“Ik heb mijn toekomst altijd bij Racing gezien. Van mijn 9e tot mijn 12e speelde ik in de jeugd van Racing. Na de financiële problemen in 2e klasse heb ik een aantal jaar in de jeugdwerking van KV Mechelen en Londerzeel gespeeld.”

“Daar heb ik me verder kunnen ontwikkelen op mijn favoriete positie, centraal op het middenveld als nummer 8. Als Barcelona-fan heb ik in dat opzicht altijd opgekeken naar Andres Iniesta. En uiteraard ook naar Lionel Messi, sterk aan de bal en geen egoïst.”

“Mijn terugkeer naar Racing was een weloverwogen keuze: een goeie club en dicht bij huis, aangezien ik in Sint-Katelijne Waver woon. Ik ga naar school in BIM-SEM in Mechelen, waar ik economie-moderne talen studeer.”

“Natuurlijk vind ik school heel belangrijk, maar voetbal is dat ook. Ik wil zowel op school als in het voetbal ver mogelijk geraken.”

Jongeren laten doorstromen vanuit de eigen jeugdwerking is de natte droom van elke sportclub. Dat dat lukt met Imad is een heuse opsteker voor Racing. Proficiat, Imad, met jouw opname in de A-kern. Veel succes in 2021-2022!

Imad bij de U11 die kampioen was geworden, poserend met een medaille rond zijn nek voor een match van de 1e ploeg, staand bij Rachid Hmouda:


Imad nu: