fbpx

Extra match voor de winterstop: Racing – St-Dimpna

De competitiewedstrijd van Racing tegen Sint-Dimpna is verschoven van 4 januari 2020 naar 21 december 2019.

De verschuiving, met goedkeuring van Sint-Dimpna, betekent dat Racing een weekje later dan gepland aan de winterstop begint.

“Ik vind het beter zo”, zegt trainer Dave De Herdt. “We hebben dit seizoen heel weinig vrije weekends en aangezien de competitie na Nieuwjaar al weer hervat op 4 januari hadden we ook een zeer korte winterstop.”

“Ik vond het mentaal en fysiek voor de spelers daarom beter om die winterstop een paar dagen langer te maken en te schuiven met de match tegen Sint-Dimpna, aangezien we sowieso nog getraind zouden hebben in de week van 16 december.”

Er is ook nog de Beker van Antwerpen

De 1/8e finale in de Beker van Antwerpen tegen Oud-Turnhout is op zondag 22 december, de dag dus na de match tegen Sint-Dimpna.

“Maar het is niet omdat we de avond ervoor in de competitie spelen dat we de Beker van Antwerpen niet serieus nemen. Ik zal ook tegen Oud-Turnhout een competitief elftal op de been brengen”, zegt de trainer.

“Wij hebben veel respect voor de Beker van Antwerpen. Als we die kunnen winnen, staat dat mooi in de prijzenkast. Al is de competitie natuurlijk nog net iets belangrijker en richten we daar sowieso onze pijlen op.”

Ruimte voor externe advertenties: