“Ervaring, technische bagage en vorm van zelfcorrectie”

Nick Van der Zyp heeft zich in een handomdraai geïntegreerd in de eerste ploeg. De linkerflankverdediger kijkt met veel voldoening naar zijn eerste maanden bij groen-wit.

Nick was er zaterdag bij toen Racing met 1-6 won in Oppuurs. Het was een opluchting na het pijnlijke gelijkspel 7 dagen eerder.

“Het deed deugd dat we eindelijk met veel doelpunten beloond werden voor onze prestaties. We hebben het geluk de voorbije weken niet altijd aan onze kant gehad, maar nu liep het heel vlot.”

“Alles verliep heel soepel. We waren dan ook extra gebeten na de late 2-2 tegen Nijlen de week ervoor. Daarbij kwam dan de vroege 0-1 van Thomas en volgde ook snel de 0-2. Dat maakte het makkelijker.”

“Op zo’n moment krijg je vleugels als ploeg en wil je steeds meer. We hebben Oppuurs niet in zijn spel laten komen en hebben het zelf prima afgemaakt.”

De coach deelde achteraf mee in de vreugde, merkte je dat?

“Inderdaad. Hij was uiteraard zeer tevreden. Je moet weten: ook hij is er dag en nacht mee bezig en als je dan eens niet wint, dan volgt er al snel commentaar. Het is leuk als je daar met een knalprestatie op kunt reageren.”

“Het is vooral belangrijk dat iedereen beseft dat we met een nieuw team spelen. Dat moet dus op punt gezet worden en dat duurt zijn tijd. Als er dan af en toe een foutje gemaakt wordt, dan is het zaak rustig te blijven en niet meteen te klagen, want de competitie wordt pas na Nieuwjaar in een beslissende plooi gelegd.”

“Na de wedstrijd op Oppuurs zijn we met z’n allen nog een tijdje op Racing blijven plakken. We hebben even de polonaise gedanst. Het was plezant, we hebben op het gemakje wat kunnen nakaarten over de match.”

De sfeer is – opvallend – zeer goed dit seizoen. Hoe zie jij dat, Nick?

“Er wordt inderdaad voor een goeie sfeer gezorgd. De resultaten hebben daar natuurlijk altijd mee te maken, net als de manier van voetballen waarin iedereen zich comfortabel voelt.”

“Zelf voel ik me heel goed op Racing. Ik voel me gewaardeerd door mijn ploegmaats en de technische staf.”

“We beschikken over een heel goeie kern, want ik zie dat breder dan die 11 jongens die aan de aftrap komen. Het is een cliché, maar in een heel seizoen heb je iedereen nodig.”

“En ik weet dat het niet plezant is om op de bank te zitten, maar iedereen moet op elk moment paraat staan om te spelen. Zaterdag zal het ook zo zijn, want dan moeten we de geschorste Thomas Weydisch en Sabri Hmouda vervangen.”

Waar zie je Racing eindigen?

“De titelambities zijn gewettigd. We moeten dat niet onder stoelen of banken steken. Maar het is natuurlijk ook een realiteit dat er nog een aantal zeer sterke ploegen in onze reeks spelen.”

“De grote kracht van onze kern? De ervaring en de technische bagage. Maar ook het aanvoelen van bepaalde situaties en een vorm van zelfcorrectie, waarbij spelers zelf problemen kunnen oplossen op het veld. Dat is heel belangrijk.”

“Mijn verwachtingen over Racing worden alvast volledig ingelost. We beschikken over een goeie en leuke groep en de supporters staan er altijd.”

“De steun die we van de fans mogen ervaren, ook buitenshuis, is schitterend. We kunnen niet meer vragen. Er is veel wederzijds respect. Wat wil een voetballer nog meer dan in zo’n club te mogen spelen?”

Zaterdag de topper tegen Lille winnen misschien?

“Het zal moeilijk zijn, maar we spelen thuis. En we komen altijd met dezelfde ambitie aan de aftrap: dat is winnen. Ook al weten we dat alle ploegen tegen ons hun match van het seizoen spelen en dat Lille ook een sterk geheel vormt.”

Bedankt voor de babbel, Nick, en veel succes zaterdagavond!

Supporters, de match begint om 20u. Allen op post!

Ruimte voor externe advertenties: