fbpx

“Geen ideale week, maar ik heb er alle vertrouwen in”

Zaterdagavond staan in het Oscar Vankesbeeckstadion de nummers 2 (Lille) en 4 (Racing) tegenover elkaar. We blikken vooruit op deze onvervalste topper.

Na de 1-6 op Oppuurs vorige week leek zich een ontspannen weekje aan te dienen voor Dave De Herdt en zijn spelers, maar niks was minder waar.

“Ondanks die knappe overwinning van Racing vorige week was het inderdaad een moeilijke week”, zegt de coach.

“Vooral door blessures en ziekte. Zo sukkelde Jens Heyvaert met een kwaaltje en waren Dean Doncos, Thomas Weydisch en nu ook Sabri Hmouda ziek.”

“Die laatste twee zijn geschorst zaterdagavond, maar het is niet goed dat ze niet kunnen trainen. Trainen doe je immers ook altijd best met je sterkst mogelijke spelersgroep.”

“Verder miste ik ook Kaj Knipping nog. Die is wel individueel beginnen te lopen en hoopt volgende dinsdag weer aan te sluiten bij de groep.”

“Maar goed, dinsdag is de training niet echt optimaal verlopen, donderdag was het al beter. Vrijdag trainen we ook nog eens. We zullen klaar zijn voor zaterdagavond.”

Met Lille komt er een moeilijke klant op bezoek?

“Zeker. Defensief hebben ze klasse en ervaring te koop en ook offensief baden ze in weelde. Als de spits het verschil niet maakt, is het de flankspeler. En als die het niet doet, staat hun nummer 10 wel op.”

“Het gevaar komt bij hen van alle kanten, zoals dat bij ons eigenlijk ook is. Het wordt dus ongetwijfeld een zeer interessante wedstrijd.”

En dus mik je – ondanks een wat lastige aanloop – weer op een overwinning?

“Jullie kennen me intussen, hé (lacht). Ik speel altijd om te winnen. We zullen ons systeem door de schorsingen van Weydisch en Hmouda moeten omgooien, maar ik heb alle vertrouwen in het systeem waarin we zaterdag zullen aantreden en in de nieuwe spelers die nu hun kans krijgen.”

Succes morgen, Racing!

Supporters op post voor deze topper: aftrap om 20u op OVK!

Ruimte voor externe advertenties: