KVC Lille United
KRC Mechelen
0 - 2
Eindstand

NA DE ONVERDIENDE EN HARDE 2-3-NEDERLAAG TEGEN TONGEREN HEEFT RACING ZIJN TWEEDE COMPETITIEWEDSTRIJD WÉL MET WINST KUNNEN AFRONDEN.

Racing begon met Senne Goossens in doel. De 20-jarige keeper nam de plaats in van Ruben Smet, die in de aanloop naar de match tegen Lille op training zijn pink brak.

De match vond plaats in Gierle, in een accommodatie zonder echte tribunes. Maar dat liet Racing niet aan het hart komen. Groen-wit maakte vanaf het begin zijn intenties duidelijk: aanvallen.

Iets voor het kwartier kwam Ventôse een eerste keer alleen voor doel. De spits leek de keeper van Lille te omspelen, maar dat lukte uiteindelijk nét niet.

Even later was het diezelfde Ventôse die spitsbroeder Weuts bediende, de kopbal van Kurt vloog een metertje over het doel van Lille.

Lille speelde het spel goed mee, maar liep iets voorbij het halfuur in de val. Carrez stond vrij op links, trapte de bal naast de keeper en Ventôse was goed gevolgd om de 0-1 binnen te tikken.

Een aanval van Lille zo’n 5 minuten erna leek goed voor de 1-1, maar een schot van dichtbij zoefde naast het Mechelse doel. Dichter zou Lille niet meer bij een tegentreffer komen.

Na de rust schakelde Lille in intensiteit nog wel een tandje bij, maar grote kansen wist het niet te versieren. Racing daarentegen knutselde nog genoeg goeie mogelijkeden in elkaar.

Zo spatte een voorzet-schot van Van der Brempt uit elkaar op de lat en had Ventôse een paar keer de 0-2 op zijn schoen. Toen Ventôse in minuut 87 Weuts vond, leek de 0-2 opnieuw een feit, maar Kurt kwam net een teentje tekort om de bal te raken.

Zo bleef de spanning tot de laatste minuut in de lucht hangen. Na een kleine scrimmage voor het Racing-doel leek het grootste gevaar bezworen, maar net op dat moment liep De Paepe tegen een rode kaart aan. Waarom was niet meteen duidelijk.

Met 11 tegen 10 zette Lille nog eens alles op alles. Op een hoekschop liep de keeper van Lille mee de 16 van Racing binnen en dat kwam hem duur te staan. Want Racing recupereerde de bal en Ventôse stak het veld over. In een prangend sprintduel met de terugkerende Lille-doelman trok Ventôse aan het langste eind en werd het 0-2.

Een mooie overwinning werd het voor Racing en zo is de nederlaag van vorige week meteen weggespoeld. Volgende week zaterdag komt Hades Kiewit Hasselt naar Mechelen.