Erfpacht van 90 jaar voor OVK-site goedgekeurd op gemeenteraad

Maandagavond boog de Mechelse gemeenteraad zich over de erfpacht en de ruilovereenkomst in het OVK-dossier.

Begin november konden de stad Mechelen, IBO/Investpro en Racing Mechelen al goed nieuws aankondigen.

Dankzij een historische overeenkomst tussen deze drie partijen kon de stad de Racing-accommodatie (hoofdveld en tribunes) van IBO/Investpro overnemen, in ruil voor een perceel grond in de Abeelstraat.

Zo werd de stad eigenaar van de volledige OVK-site (Mechelen had eerder al de jeugdvelden van Racing overgenomen) en verleende de stad een erfpacht van 90 jaar aan Racing.

Maandagavond kwam het dossier ook nog op de agenda van de gemeenteraad. Het kwam daarbij tot een stemming over de erfpacht, die goedgekeurd werd.

Dat wil zeggen dat Racing de volgende 90 jaar effectief op de OVK-site kan blijven. De toekomst van de club is daardoor (minstens) tot eind mei 2112 verzekerd op de huidige locatie.

Zoals eerder aangekondigd zal Racing Mechelen nu werk maken van de herontwikkeling en opwaardering van de site en de bouw van een gloednieuw en modern voetbalstadion.

Racing Mechelen wil de Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen en de schepenen Abdrahman Labsir, Greet Geypen en Koen Anciaux evenals IBO/Investpro van harte bedanken voor alle inspanningen in dit ingewikkelde dossier, dat jaren heeft aangesleept.

Dankzij deze officiële akkoorden kan Racing garant blijven staan voor kwalitatief jeugdvoetbal én de groei van onze eerste ploeg op een locatie waar we in 2023 exact 100 jaar thuis zijn.

Lees ook:
Racing gaat een nieuw stadion bouwen: de concrete info