Dries Ventôse maakt zijn opwachting in de wedstrijdselectie

Racing neemt het zaterdagavond om 19u30 op tegen KFC De Kempen. Na een 6 op 6 wil Racing meer.

Groen-wit, 3e in het klassement, reist met vertrouwen af naar De Kempen, de op 1 na laatste. Maar van onderschatting van de tegenstander is geen sprake.

“Neen, zeker niet”, zegt coach Dave De Herdt. “Als je puur naar het klassement kijkt, zou je denken dat we daar vlot gaan winnen, maar zo werkt het niet.”

“We hebben matchen van De Kempen gezien. Die tegen Lille bijvoorbeeld, toen ze tot net voor het einde 2-1 voor stonden en toch nog met 2-3 verloren. Tegen Betekom een soortgelijk scenario waarbij ze in de toegevoegde tijd nog de 3 punten weggaven. Tel die 5 punten erbij en ze stonden niet onderaan.”

Wat is hun sterkte?

“Ze beschikken over een ploeg met voetballend vermogen en een goeie organisatie. Plus ervaring.”

“Anderzijds willen mijn spelers hun voorbije twee prestaties bevestigen. Ze zijn realistischer aan het voetballen, bekijken het meer van week tot week. Ze weten ook dat elke ploeg tegen ons zijn match van het seizoen speelt.”

Wie is er zaterdagavond niet bij?

“We hebben deze week op training wat zieke jongens gemist. Ilias Van Nuffel heeft griep gehad, Arno Robert was ook ziek. Nick van der Zyp ontbrak met een blessure en mist de match zaterdag.”

“Jens Heyvaert en Sabri Hmouda missen we door een schorsing. Jens heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich op de club te laten behandelen voor een kwaaltje.”

“Dries Ventôse komt na zijn blessure wel opnieuw in de wedstrijdkern. Voor Jens De Paepe is dat nog wat vroeg. Hij wil graag helpen en de club iets teruggeven, maar we mogen zijn comeback niet nodeloos versnellen. Stapje per stapje!”

Dat betekent wel dat je wat puzzelwerk voor de boeg hebt?

“Juist. Maar als je een rol van betekenis wil spelen in een competitie, dan heb je een ruime kern nodig. Mensen lachen daar soms mee als je dat in de voorbereiding zegt, maar het blijkt nu weer maar eens.”

“Je werkt geen competitie af met 12 of 13 spelers. Je hebt een volledige kern nodig, en soms speelt iemand ook al eens op een andere positie dan hij gewend is.”

Veel succes zaterdag op FC De Kempen, Racing!

Lees ook:
hoe rijd je naar FC De Kempen?