fbpx

De Racing-sprokkels: met auto/bus naar De Kempen, schorsingen en de beloften

In een nieuwe aflevering van de Racing-sprokkels bundelen we een aantal kleinere berichten.

Zaterdagavond speelt onze 1e ploeg op FC De Kempen.

* Wie met de auto gaat, neemt op de E34 afrit 22 en rijdt dan richting Gierle. Blijf de weg volgen tot het centrum, houd links aan en rijd dan meteen naar rechts richting Tielen, tot aan het kruispunt Prijstraat-Lozijde.

Daar is het linksaf richting Prijstraat. Volg die weg tot aan het volgende kruispunt en sla daar rechtsaf richting Kleinheiken. Dan de tweede straat links, de Zwepenstraat, in. Ongeveer 1,5 km verder op de linkerkant is de parking voor de Racing-supporters, zowel auto’s als de bus.

* Wie wil meerijden met de supportersbus, kan opstappen aan café Citadel of café Stad Antwerpen. Aan de Citadel vertrekt de bus om 17u50, aan Stad Antwerpen om 18u. De match is om 19u30.

Inschrijven doe je bij Marleen De Decker (dedecker.marleen@gmail.com of 0479/ 83 00 37) en/of de Sisse en Eddyke (in Stad Antwerpen of via Facebook). Wie mee wil, betaalt 15 euro.

* Twee spelers zijn geschorst voor deze wedstrijd: Sabri Hmouda (geel geschorst) en Jens Heyvaert (rood tegen Nijlen). Nick Van der Zyp sukkelt dan weer met een verrekking.

Beloften verliezen op City Pirates

De beloften waren vrijdag te gast in Merksem. Op het veld van City Pirates verloren ze met 2-0.

In het eerste halfuur noteerden we kansen aan de twee kanten. Het was de thuisploeg die de score na dik 30 minuten opende met een boogbal van De Maeyer. Zes minuten later verdubbelde dezelfde De Maeyer de score tot 2-0.

In de tweede helft deed Racing het beter. Er waren verschillende pogingen, maar de aansluitingstreffer scoren lukte niet. Er vloog een bal tegen de lat en de thuisdoelman stond pal.

Helemaal aan het einde leek City Pirates dan zowaar nog de 3-0 te scoren, maar doelman De Smet ranselde een penalty uit zijn kooi.