Driepunter in De Kempen brengt Racing op de 2e plaats

Racing heeft ook de verplaatsing naar KFC De Kempen tot een goed einde gebracht.

Door de blessure van Van der Zyp en de schorsingen van Hmouda en Heyvaert was het puzzelen geblazen voor Dave De Herdt.

De coach zette Berben centraal achterin en Van Delm op de linksachter, waardoor Guldix een rijtje kon opschuiven richting het middenveld.

Racing begon goed aan de wedstrijd en versierde snel enkele goeie kansen. Maar ofwel ging de bal net naast, ofwel werd hij op de lijn gered. In de 8e minuut betaalde Racing die missertjes cash. De Kempen scoorde na een snelle counter: 1-0.

Toch bleef Racing drukken. Toen De Kempen in de fout ging, kon Carrez diep gaan en beheerst afwerken: 1-1.Nog voor het halfuur diepte Racing de score uit tot 1-3: een afstandsschot met links van Put verdween in het hoekje en een voorzet-schot van Carrez vloog over alles en iedereen binnen.

Pas in de 2e helft kon De Kempen ook voor wat meer gevaar zorgen. Op het uur moest doelman Smet zich een 2e keer gewonnen geven, ditmaal op een botsend schot. Bij 2-3 was de spanning weer volop in de wedstrijd.

De Racingers stroopten de mouwen op en gingen vol de strijd aan. Ventôse, ingevallen tijdens de rust, verschafte de Mechelse aanvalslinie wat extra kwaliteit. Toch was het lang wachten voor de overwinning veilig was.

Het was uitblinker Carrez die er enkele minuten voor tijd met een prachtige pegel 2-4 van maakte.

Dankzij die driepunter en de 5-1-nederlaag van Sint-Lenaarts in Turnhout wipt Racing naar de 2e plaats. Diest staat op kop met 5 punten meer, en speelt zondag nog tegen Lille.

Racing speelde met: Smet, Van Delm, Berben (46′ Ventôse), W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put, Van der Brempt (80′ Robert), Guldix, Carrez, Doncos en Weuts (90′ Van Nuffel).

Gele kaarten: Van Delm en Ventôse.

——-

“We hebben het iets te spannend gemaakt”

Dave De Herdt toonde zich een gelukkige trainer na de 2-4.

“Het was een spannende match, volgens mij omdat we ze zelf iets te spannend gemaakt hebben”, zei de coach.

“In de eerste 5 minuten kwam De Kempen al een keer of drie goed weg. UIteindelijk gingen we wel met 1-3 de rust in, maar in het begin van de tweede helft misten we opnieuw enkele goeie kansen.”

“We hadden op rozen kunnen staan en slikten net op dat moment na balverlies een vermijdbaar doelpunt. Daardoor was het nog even bibberen en maakten we het onszelf onnodig moeilijk.”

Gregory Carrez sleurde ons erdoor met een sterke prestatie en een geweldige 2-4. Hoe zie jij dat?

“Samen met de rest van de groep heeft Greg de knop omgedraaid. Net voor de competitiestart heb ik met hem gesproken en gezegd dat ik iets meer van hem verwachtte, vooral in balverlies.”

“Aan de bal is hij de beste speler van de reeks en heeft hij de klasse om te scoren en te laten scoren. Maar in balverlies was hij soms wat nonchalant. Maar de laatste weken is hij enorm hard aan het werken, in het belang van de ploeg.”

“Hij beloont zichzelf met drie doelpunten. Dat is alleen maar goed voor hemzelf, de ploeg en de club. Hij is de grote man aan het worden.”

Hoe is jouw puzzelwerk je bevallen?

“Ik vind dat onze defensie het goed gedaan heeft. Alleen hoop ik dat het niet te erg is met Robbe Berben, want zijn knie is zwaar geraakt. Daardoor hebben we vanavond in de match zelf ook weer moeten schuiven.”

“Bij momenten was het even zoeken, maar iedereen heeft het zeer behoorlijk gedaan. De jongens die ik gezet heb, hebben bewezen dat ik op hen kan rekenen.”

Racing pakt 9 op 9 en staat ineens 2e. Volgende week wacht met Zwarte Leeuw een heel mooie affiche, de week daarna is dan de topper op Diest. De thuismatch tegen Zwarte Leeuw kondigt zich als zeer mooi aan. 

“Vind ik ook. Ook omdat Zwarte Leeuw altijd veel fans meeneemt. Het kan dus een sfeervolle avond worden op OVK.”

“Met de juiste spirit moeten we die match spelen, gekoppeld aan het goeie voetbal dat we in ons hebben. We gaan sowieso volgende week opnieuw voor die 3 punten.”

Lees ook:
de uitslagen en het klassement in onze reeks
zaterdag 30 oktober iedereen op post op OVK, dan spelen we tegen Zwarte Leeuw

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:
https://www.youtube.com/watch?v=JACIGyueKFc