De beloften pakken de volle buit op Betekom

Na een lang competitieloos intermezzo begonnen de beloften vrijdagavond aan een nieuw seizoen op het veld van Betekom.

Betekom is de club waar Dean Alaers enkele seizoenen heeft gespeeld.

De wedstrijd begon evenwichtig, we noteerden een poging van Artur Ector Silva Pereira die recht op doelman Kobe De Smet besloot. Aan de overzijde konden Dean Alaers en Wolf Coppieters een aanval opbouwen, Benyamin El Addaoui kon echter niet succesvol besluiten, de poging strandde over doel.

Een tiental minuten later liet de verdediging van Betekom zich toch verschalken, op een uittrap van doelman De Smet ging Victor Ogbebor aan de haal, de poging eindigde echter over het doel. Even later was het dan toch raak, Fawzi Bessedjerari bediende Arn Spiessens die El Addaoui kon aanspelen en het eerste doelpunt voor Racing scoorde.

Na het half uur dreigde Betekom met een vrije trap waarin Lance De Vos van kortbij over het doel trapte. Met een snelle tegenprik kon Bessedjerari nog uithalen op het doel van Thijs Hooghordel, echter zonder succes.

Racing ging de rust in met een 0-1 voorsprong.

Even na de hervatting kon Alaers El Addoui aanspelen die op zijn beurt Victor Ogbebor bereikte en de 0-2 was een feit.

Even leek het minder te lopen voor Racing en daar kon Betekom van profiteren via een vrije trap van Jayson Dubois die in twee pogingen doelman De Smet kon verschalken.

Thuisspeler Bruno Aertgeerts verknoeide nog een poging om Betekom langszij te brengen. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en dreigde nog in de laatste minuten. Racing had een sterk keepende De Smet nodig om Silva Pereira van een doelpunt te houden in de slotminuten. Voordien was er nog even paniek ontstaan toen De Smet bij een actie een kwetsuur opliep, maar hij hield vol en speelde de wedstrijd uit.

Racing kon echter standhouden en ging met de drie punten aan de haal.

KAC Betekom: Thijs Hooghordel, Jens Rymenants ( 61’ Mathias Kelchtermans ), Lance De Vos, Marnick Van Dyck ( 61’ Quinten Vermeylen ), Jayson Dubois, Felix Broeckx ( 63’ Anton Bessendorffer ), Artur Ector Silva Pereira, Bruno Aertgeerts, Alecsandro Paun, Kenji Verschueren, Kobe Goossens ( 45’ Arne Verstreken )

KRC Mechelen: Kobe De Smet, Senne Hermans, Benyamin El Addaoui ( 77’ Ahmed Kaissoumi ), Yassine Mankouch, Victor Ogbebor ( 73’ Espinal Anolfi Vasquez ), Arn Spiessens, Dean Alaers, Wolf Coppieters, Yegor Mier ( 88’ Amadou Oury Balde ), Fawzi Bessedjerari, Imad Addoui

Doelpunten: 23’ Benyamin El Addaoui 0-1, 49’ Victor Ogbebor 0-2, 62’ Jayson Dubois