“Dit was een referentiehelft, nog geen referentiematch”

Racing heeft ’s Gravenwezel-Schilde op 5 doelpunten getrakteerd. Groen-wit wiste een 0-1-achterstand uit.

Dave De Herdt was niet tevreden over het schouwspel voor de rust, over het beeld van de tweede helft was hij uiteraard wél zeer te spreken.

Coach, hoe kijk je naar deze 5-1?

“Eind goed, al goed. In de eerste helft speelden we onder ons niveau: te traag, te slordig, niet gretig genoeg. Zo creëer je te weinig tegen een ploeg die mandekking speelde op onze 4 aanvallers.”

“Als je zo’n eerste helft tegen De Kempen speelt, sta je misschien met 0-2 achter. De les is dat we elke wedstrijd scherp moeten starten, alleen dan zit er iets moois aan te komen.”

“De bezoekende coach heeft ons na deze match de beste ploeg van de reeks genoemd. Dat charmeert me, maar de beste ploeg van de reeks stond aan de rust wel achter tegen een ploeg die moet spelen voor het behoud.”

“In de tweede helft werden we wakker en zie je tot wat deze ploeg in staat is. Dan zie je dat ze een mooi tempo kunnen ontwikkelen.”

Heb je tijdens de rust van je tak gemaakt?

“Neen. Ik heb gezegd dat het allemaal te weinig was, maar dat ze niet mochten panikeren.”

“Ik heb meer grinta, meer beleving en een snellere balcirculatie gevraagd, meer beweging en diepgang op de flanken ook. We scoorden snel de 1-1 op een ingestudeerd nummertje, dan ben je als coach content.”

Je deed je jas uit toen je in de tweede helft weer op het veld kwam. Het is koud, dat weet je toch, he?

“Dat voel ik niet. Ik weet eigenlijk niet waarom ik een jas aangetrokken had bij het begin van de match.”

“Een jas belemmert me in mijn bewegingen. Ik leef nogal mee, ik coach actief. Door de adrenaline voel ik de koude niet.”

Is dit de referentiematch die Racing thuis moest spelen?

“Laten we zeggen: de referentiehelft, nog niet de referentiematch, ondanks de hoge score. Want dit moet je 90 minuten lang voor je eigen publiek kunnen brengen. We kunnen nog beter, een hele wedstrijd lang.”

Ruimte voor externe advertenties: