“Dit is een gevoel dat we al te vaak gehad hebben”

De 1-2 tegen Wellen is als een dreun aangekomen. Racing domineerde de wedstrijd, maar kreeg (alweer) geen loon naar werken.

Trainer James Van Vaerenbergh moest even bekomen van de zure nederlaag.

Coach, er zat duidelijk veel meer in, niet?

“Inderdaad. Maar om te winnen, moet je 95 minuten scherp en alert zijn. In aanvallend opzicht hebben we vanavond vaak de verkeerde keuzes gemaakt en op verdedigend vlak gaven we de match gewoon weg.”

“De 2 tegengoals zijn lachertjes. We geven het in cadeauverpakking weg. De 0-1 volgde op een fase waarin wij minstens toch eens op doel hadden moeten trappen. Na een diepe bal van Wellen liep het bij ons verkeerd en stond het 0-1. En die 1-2, tja, wat moet ik daarover zeggen…?”

Dit is heel bitter na zo’n match vol strijd en overwinningsmentaliteit.

“Het is heel zuur, want iedereen heeft er alles aan gedaan om de overwinning binnen te halen. Toen we op 1-1 kwamen, zijn we gewoon blijven drukken. We gaven zelf weinig tot niks weg.”

“Op het einde speelden we dan tegen 10 man en geef je nog meer dan je al gegeven hebt. Maar dan krijg je het deksel op de neus.”

“In de slotfase moest het corner zijn voor ons, maar die wordt niet gegeven. In de fase erna valt de 1-2. Met alle respect, maar je kunt niet zeggen dat die 1-2 een kans was voor Wellen. Het zijn wij die het weggeven.”

De frustratie is groot?

“Dit is een gevoel dat we al te vaak gehad hebben. We blijven gefrustreerd achter, omdat we meer verdienen.”