Stein Stuyck: “Het was heel stil in de kleedkamer”

Stein Stuyck verliet na de opdoffer tegen Wellen als een van de laatste spelers de kleedkamer. De ontgoocheling droop ook na een douche nog van het gezicht van onze gelegenheidsaanvoerder.

Stein, met welk gevoel sta je hier na de match?

“Met een heel slecht gevoel. Het was heel stil in de kleedkamer nu we weer punten laten liggen hebben, en opnieuw thuis.”

“Onze eerste 25 minuten waren niet goed, maar toch hebben we daarin weinig weggegeven. Al kwamen we door een individuele fout 0-1 achter. Dat was ook zo bij de 1-2 trouwens.”

“In de 2e helft denk je dat we minstens een punt pakken. Dat gevoel hadden we eigenlijk al vanaf het laatste kwartier in de eerste helft, dat we die wedstrijd nog zouden omplooien en winnen.”

“Zeker na de 1-1 met het volle vertrouwen en onze backs die bijna als links- en rechtsbuiten speelden ook. We creëren genoeg mogelijkheden, ik denk vanavond toch een stuk of 10. Maar we scoren slechts 1 keer, en dat is niet okay.”

Waaraan is dat te wijten?

“We trainen heel veel op aanvallende patronen en afwerken, maar trainingen en een match zijn anders. Het rendeert niet in de match, dat is het probleem. Dat was vorig seizoen misschien ook al een beetje het geval.”

“Offensief moeten we misschien iets rustiger en koelbloediger zijn. Is het een vorm van druk of stress? Geen idee.”

“Iets dat we ook beter moeten doen, is onze focus bij de start van een wedstrijd. We beginnen vaak niet scherp genoeg, die les moeten we eindelijk ook eens trekken.”

“We hebben ook al veel tegenslag gehad, want ons spel is zeker niet slecht. Vorige week speelden we in Houtvenne nog een van de favorieten weg. Aan de fysieke kwaliteiten ligt het ook niet. Fysiek zijn wij een van de sterkste ploegen in de reeks.”

“Het is duidelijk dat die mannen van Wellen vanavond niet aan onze goal geweest zijn. Het is erg… Verliezen van een titelkandidaat is erg, maar dit is 10 keer erger. Zwarte Leeuw, Leopoldsburg, Bornem, noem ze maar op: dat zijn heel dure punten.”

Toch is er nog lang geen man overboord.

“Neen. Wij vormen een goeie groep. Eind januari worden de dobbelstenen geworpen. Tegen dan moeten we zien dat we onderin weg zijn, anders wordt het een heel moeilijk seizoen.”

“Maar niemand in de groep denkt dat dat niet zal lukken. Iedereen is ervan overtuigd dat we er in blijven. De kwaliteit om dat te realiseren hebben we al getoond. Voetbal is soms een raar spelletje, maar de groep blijft heel positief. We moeten er elke match 100% of meer voor gaan, we moeten blijven knokken en dan zullen we ongetwijfeld nog punten genoeg pakken.”