Bram Kerckhofs: “Het werd tijd”

De eerste thuisoverwinning van het seizoen heeft heel Racing deugd gedaan. Ook Bram Kerckhofs kon met een goed gevoel terugblikken.

“Eindelijk thuis gewonnen? Ja. Het werd tijd, he”, zegt Bram. “Onze eerste helft was niet goed. De coach heeft ons in de rust wakkergeschud. Onze tweede helft was veel beter. We scoren met een vrije trap en een counter die we mooi afmaken.”

“Op zich gaven we weinig weg, dat is ook goed. Okay, er ging nog een bal tegen de lat, maar we mogen ook al eens wat geluk hebben.”

Voelde je de druk voor de match?

“Het was een belangrijke match die we moesten winnen. Dat hebben we gedaan. Als we ook de resterende twee matchen voor de winterstop tot een goed einde brengen, kunnen we toch met een goed gevoel de winterstop in.”

“Onze komende twee tegenstanders Helson en Termien zijn sterk begonnen, maar ze zijn een beetje teruggezakt de voorbije weken. Ik denk dat er echt wel mogelijkheden zijn, want wij kunnen nu vol vertrouwen een nieuwe trainingsweek in en de match op Helson voorbereiden.”

De coach heeft zijn veldbezetting wat aangepast, zagen we. 

“Er zijn inderdaad wat dingen veranderd. We ondervonden de voorbije weken dat we wat te snel onder druk kwamen te staan. Dankzij enkele ingrepen is dat nu minder het geval. Enkele spelers hebben een andere rol gekregen en dat heeft vandaag geloond.”

Het was al bijna 2 maanden geleden dat Racing de 0 hield, da’s ook een opsteker?

“Zeker. Als je naar het aantal tegengoals kijkt, zie je dat maar drie teams in onze reeks beter doen dan wij: Tienen, Sint-Lenaarts en Lyra-Lierse. De 3 ploegen uit de top 3.”

“We incasseren dus niet veel goals, alleen maken we er zelf veel te weinig. Maar vandaag hebben we gedaan wat nodig was, het gevoel is dus supergoed natuurlijk.”