De Herdt na de 2-6: “Dit is een regelrechte schande”

Termien heeft Racing zaterdagavond op een serieuze oplawaai getrakteerd. Met 2-6 droop groen-wit met de staart tussen de benen af.

Dave De Herdt had er de pest in na de zware nederlaag.

“Dit is een regelrechte schande. We begonnen aardig, met 2 of 3 kansen in de eerste 10 minuten, waarvan er minstens eentje moest binnengaan”, zei de coach.

“Daarna gebeurden er veel zaken waar ik al meer dan een jaar op hamer: niet lateraal spelen onder andere. En toch gebeurt dat en kan een speler van Termien de bal van aan de middenlijn binnentrappen. Daarna krijgen we een goal binnen op corner, terwijl je je daar nooit mag laten wegtrekken. Kinderlijk.”

“Dan is het 0-2 en begint het publiek terecht te morren. Elk initiatief wordt gemeden op het veld, niemand doet nog wat er gevraagd was. Ze wilden de zaak forceren. Er waren oplossingen, maar ze zijn niet benut. En dan word je uiteindelijk met de harde realiteit van 2-6 geconfronteerd.”

Hoe kun je als coach reageren bij 0-4 met de rust?

“Je staat machteloos. Je laat je frustraties los. Maar je moet verder. Maar ook na de rust ik zag te weinig grinta en weerbaarheid.”

“Ik had dit niet zien aankomen. We hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Je reikt spelers kapstokken aan en als ze die niet gebruiken, komen ze in de problemen.”

Wat heb je de groep na de match gezegd?

“Ik heb nog niks gezegd. Al wat je nu zegt, komt niet binnen. Enkele spelers hebben zelf al iets gezegd, maar nu is het eerst vooral incasseren.”

“We liggen op de grond, maar we zullen even snel moeten overeind komen. Te beginnen volgende week op Beringen, een ploeg met veel kracht en lange ballen. We zullen ons daartegen moeten wapenen.”

“Maandagavond maken we de “koppekes” leeg en vanaf dinsdag gaat de focus richting Beringen.”

Begrijp je dat de supporters na de match “Shame on you” scandeerden?

“Absoluut. Daar hebben ze alle recht toe. Iedereen had er meer van verwacht. Als supporter zou ik misschien ook meegedaan hebben. Ik hoop dat de spelers dat begrijpen.”

“Maar goed, vorig jaar zijn we ook gestart met 3 op 9. Dus er is nog niks verloren, want alles hangt dicht bijeen in deze competitie.”

Nuttige link:
het matchverslag en de wedstrijdgegevens