fbpx

Ex-RSCA-verdediger Guldix komt naar Racing Mechelen

Jerko Guldix komt de A-kern van Racing versterken. De 20-jarige verdediger had geen club meer sinds zijn vertrek bij Anderlecht.

Racing heeft met Jerko Guldix een speler binnengehengeld die zowat zijn hele jeugdopleiding bij de Belgische recordkampioen genoten heeft.

“Ik heb eerst een jaar of 2, 3 bij Londerzeel gespeeld. Ik ben afkomstig van daar. Op mijn 8e ben ik naar Anderlecht gegaan. Daar heb ik tot juni 2020, het einde van vorig seizoen, gespeeld”, zegt Jerko.

“Ik was nooit het allergrootste talent van mijn generatie, maar ik heb altijd gevochten voor mijn plaats. Zo ben ik op mijn 15e in de nationale jeugdselecties beland. Tot en met de Belgische U18 ben ik international geweest.”

“Op mijn 17e heb ik bij Anderlecht een profcontract ondertekend. Dat contract liep op 30 juni af.”

Als je zo lang bij Anderlecht speelde, zul je heel wat momenten hebben meegemaakt om te koesteren?

“Klopt. Ik had het voor geen geld van de wereld willen missen, ook al speelde ik door een aantal blessures de laatste twee jaar te weinig naar mijn zin.”

“Bij de beloften van Anderlecht was Craig Bellamy mijn coach. Onder hem heb ik enorm veel bijgeleerd als linkse centrale verdediger en linksback.”

“Ik ben één keer bij de A-kern geraakt. Dat was toen Anderlecht in juli 2019 een oefenduel speelde op het veld van Benfica, in een vol stadion. Daar heb ik 40 minuten meegespeeld (in een team met jongens als Roef, Doku, Vlap, El Hadj, Gerkens en Thelin, nvdr).”

“Of ik een band overgehouden heb met bepaalde spelers van Anderlecht? Ja. Met Yari Verschaeren en Jérémy Doku bijvoorbeeld. Yari zie ik nog geregeld buiten het voetbal.”

Wat heb je gedaan toen jouw contract bij Anderlecht afliep?

“Ik ben in eerste instantie gaan kijken naar clubs uit 1A en 1B. En daardoor ben ik iets te laat in de amateurreeksen gaan kijken, want op den duur raakten de kernen van alle clubs gevuld.”

“Ik ben mijn conditie gaan onderhouden bij Londerzeel en ben dan een week bij KSK Heist in 1e amateur gaan meedoen. En toen klopte plots Racing Mechelen op de deur: een opportuniteit.”

“Het eerste contact is via mijn neef Jens Heyvaert verlopen, die bij Racing sinds vorig jaar in de eerste ploeg speelt. Na een gesprek met sportief manager Marc Ghys en trainer Dave De Herdt ben ik eigenlijk snel overstag gegaan, want Racing blijkt een zeer ambitieuze club met een duidelijk project.”

De aanwezigheid van Jens Heyvaert zal een pluspunt voor jou zijn?

“Ik denk dat wel, ja. Mijn integratie zal makkelijker verlopen. Maar goed, ik ken Racing al wel een beetje. Ik ben de voorbije jaren al een paar keer naar wedstrijden van jullie komen kijken, omdat ook Freek Heyvaert, een andere neef van me, een seizoen voor jullie speelde.”

“Zo heb ik Racing leren kennen als een club met geweldige supporters. Voor fanatieke fans kunnen spelen, is iets waar elke voetballer van droomt.”

Hoe staat het met jouw fysieke paraatheid?

“Ik ben fit. Lichamelijk ben ik klaar om er in te vliegen. Plus: ik heb een grote goesting om me te bewijzen en te kunnen inzetten voor een club.”

“Maandag train ik een eerste keer mee met Racing en dan zien we wel wat de coach met mij van plan is. Ik hoop alleszins zo snel mogelijk minuten te kunnen maken.”

“Nadat ik 2, 3 jaar alles op het voetbal gezet heb, richt ik me nu op de combinatie van studies en voetbal. Ik studeer LO en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven en dat ga ik dus combineren met Racing. Ik kijk er enorm naar uit.”

Jerko, wij kijken er even hard naar uit als jij.
Veel succes bij Racing!

Ter info: Jerko is meteen speelgerechtigd.

Jerko Guldix als profvoetballer met een shirt van Anderlecht: