fbpx

De comeback van Wout Kerckhofs: “Het was een spannende dag”

Eén van de opvallende spelers tijdens de kennismakingstraining afgelopen dinsdag was Wout Kerckhofs.

Zelfs op zijn jonge leeftijd – hij is nog maar 24 – is Wout één de anciens in de kern. De centrale verdediger maakte op zijn 16e zijn debuut in de eerste ploeg en speelde – op een klein oponthoud bij Duffel na – sindsdien altijd voor groen-wit.

Dat zijn aanwezigheid dinsdagavond dubbel zo hard gesmaakt werd, heeft alles te maken met de knie-operatie die Wout in september 2020 onderging.

Door corona was het voor alle spelers een seizoen om snel te vergeten, maar voor Wout nog meer, want hij speelde vorig seizoen geen enkele wedstrijd, ook niet in de beker.

Wout, hoe is de training je bevallen?

“Goed! Het was voor mezelf al lang geleden dat ik nog op een voetbalveld gestaan had. Vorig jaar in de voorbereiding heb ik al snel die blessure opgelopen en daarvoor was het al van maart 2020 geleden – bij de uitbraak van corona – dat ik nog gevoetbald had.”

“Na mijn operatie in september heb ik mijn revalidatie opgestart en ben ik heel veel bij de kine geweest, tot Kerstmis. Ik ben sindsdien de nodige oefeningen blijven doen en heb ook veel gelopen, maar voetballen is nog iets anders.”

De intensiteit op de training lag in de wedstrijdvorm al vrij hoog, niet?

“Op bepaalde momenten was het best pittig, ja. Dat mag. Maar in het algemeen is het nu voor iedereen zaak om rustig op te bouwen, want het heeft nog geen zin om nu al voluit te gaan.”

“Het was in elk geval zeer aangenaam om de bal nog eens te voelen en we hebben ons geamuseerd: een geslaagde avond dus!”

Voor jou natuurlijk extra, want het was zo lang geleden.

“Ik had er naar uitgekeken. We hebben een whatsapp-groepje waarin links en rechts wel wat berichten gepost worden, maar je mist het sociale contact.”

“Dat geldt natuurlijk voor iedereen in deze tijden, maar als je voetbal speelt, dan ben je het gewoon om veel op het veld te staan en je ploegmaats veel te zien. Het is heel leuk om dat nu weer te mogen.”

Is jouw knieletsel nu helemaal verleden tijd?

“Ik hoop dat het inderdaad voltooid verleden tijd is. Ik heb de voorbije maanden alvast niks meer gevoeld.”

“In principe mocht ik in november 2020 weer beginnen te voetballen, maar dat perspectief is weggevallen. Ik was dus heel content dat ik hier vandaag weer kon herbeginnen op het veld. Het was een spannend moment. Ik ben gelukkig dat het goed verlopen is.”

Was dit jouw eerste balcontact in lange tijd?

“Eigenlijk wel. Al ben ik twee weken geleden met een vriend en onzen Bram ook al eens gaan voetballen. Om het gevoel te krijgen. Al goed dat we dat gedaan hadden, dan wisten we waar we voor stonden (lacht).”

“Maar ik moet zeggen: dat balgevoel keert heel snel terug. Na een halfuurtje zit je er al weer volledig in. Heel plezant!”

Als je rond je kijkt op het veld, zie je dan dat er nog meer kwaliteit is dan vorig seizoen?

“Zeker. De trainer zei het voor de training: het is hier allemaal niet om te lachen. De ambities van de club zijn duidelijk.”

“De jongens die erbij gekomen zijn, zullen de groep nog beter en scherper maken, dat merk je meteen. Je ziet dat die nieuwkomers van hogere afdelingen komen en kwaliteit hebben. Iedereen zal op de toppen van zijn tenen moeten lopen.”

Wout Kerckhofs op training afgelopen dinsdag: