Ventôse: “Mijn aankomst bij Racing is goed meegevallen”

Deze week hebben we op de training van de A-kern enkele nieuwe gezichten gezien.

Eentje ervan is Dries Ventôse. De aanvaller voelde zich duidelijk meteen in zijn sas bij groen-wit.

“De eerste kennismaking met een voor mij nieuwe groep was plezant. Het deed deugd om nog eens op een voetbalveld te staan en een balletje te voelen”, zegt Dries.

“Toen ik hier de eerste keer aankwam dinsdag hoorde ik de muziek al uit de boxen knallen. Dat geeft aan dat hier een leuke sfeer hangt.”

Toekomen bij een nieuwe club, geeft je dat wat stress of onzekerheid?

“Het is altijd een beetje speciaal om in een nieuwe club aan te komen. Zeker. Maar ik kende al enkele spelers en de trainer, dus dat geeft je wat voorsprong. Het is allemaal goed meegevallen.”

“Of ik als nieuwkomer een klein inwijdingsritueel heb moeten ondergaan? Neen. Ik weet niet of dat hier gedaan wordt. Voor mij hoeft het niet. Ik ga er in elk geval niet speciaal om vragen (lacht).”

Wat vind je van de trainingen?

“Iedereen is heel gretig en het niveau was al goed, zeker als je weet dat iedereen zo lang stilgelegen heeft. Het zijn toffe trainingen. Het is een gevoel dat we gemist hebben.”

Jij staat scherp. Geen overtollige kilo’s?

“Neen. Ik moet wel zeggen dat ik de korte inspanningen en de spurtjes al gevoeld heb. Maar ik heb me fit gehouden tijdens de niet-voetbal-periodes, kwestie van hier niet met een achterstand te beginnen.”

“Ik ga zoveel mogelijk trainingen in mei meedoen. Eentje moet ik missen, maar daar wil ik het toe beperken. De trainingen zijn op vrijwillige basis, maar iedereen is blij dat hij weer mag voetballen en dan probeer je zoveel mogelijk mee te doen, in afwachting van de echte voorbereiding die in juli begint.”

Dries Ventôse! Lees hier het artikel over zijn transfer.

Dries deze week op training:

Externe advertenties: