De coach blikt vooruit op de streekderby van zondagnamiddag

Zondagnamiddag herstarten we de competitie met de streekderby op en tegen Lyra-Lierse.

We blikken met onze T1, Greg Vanderidt, vooruit op deze confrontatie.

Greg, wat heb je gedaan tijdens de feestdagen?

“Ik heb wat wedstrijden (her-)bekeken, trainingen voorbereid, tijd gemaakt voor het gezin en tussendoor nog het veldrijden gevolgd.”

Heeft de korte winterstop deugd gedaan voor de spelersgroep?

“Vooral mentaal, het zijn vijf intense maanden geweest die de spelers mentaal en fysiek belast hebben. Twee weken niet op de club moeten komen kan in dat opzicht wonderen doen, dat heb ik maandag gezien. Iedereen kwam met frisse kopjes toe en met veel zin voor het vervolg van de competitie.”

Iedereen heeft het loopschema tot in de puntjes kunnen volgen?

“Ja, dat bewijst hun betrokkenheid en het besef dat we ons geen mindere periode willen permitteren. Zoals zo dikwijls aangekaart zal het fysiek aspect een belangrijke rol spelen in de resterende wedstrijden.”

Wie mis je zondag op Lyra?

“Door de afgelaste wedstrijd schuift Nick Spaenhoven zijn schorsing één speeldag op.”

Het wordt een beladen streekderby, wat verwacht je ervan?

“Lyra was aarzelend aan de competitie begonnen maar is stilaan zijn plaats aan het innemen die het ambieerde. We zullen er warm onthaald worden, dat voel je, ze spreken al lang over die wedstrijd tegen Racing. Maar kijk, we zijn verwittigd en een wedstrijd zoals op Berchem, waar we verdiend de boot ingingen is uit den boze!”

Hoe kijk je naar 3 matchen in 1 week tijd, met ook nog Belisia en Jong Beerschot?

“Ik zie het als een opportuniteit om op een korte periode punten te pakken, we hebben ons trainingsschema aangepast, rekening houdend met wat komen zal.”

“Vandaar ook dat het zo belangrijk was dat de spelers tijdens de winterstop hun schema nauwlettend volgden. We zullen volgende week vooral werk maken van recuperatie en compensatie tussen de wedstrijden door.”

“Maar eerst Lyra-Lierse, voor de club en de supporters, want we zijn ze nog iets verschuldigd…”