Racing keert met een mooi punt terug uit Lyra-Lierse

Racing heeft in zijn eerste wedstrijd van 2023 een gelijkspel behaald.

Lyra-Lierse heette de tegenstander vandaag. Allerminst een hapklare brok, sowieso een van de betere ploegen in de reeks.

De thuisploeg toonde meteen haar bedoelingen. In het openingskwartier moest Racing de wet van de sterkste ondergaan.

Ruben Smet, die in doel de voorkeur kreeg op Senne Goossens, moest een schot uit een schuine hoek redden en zag een minuutje later een kopbal – boven hem – op de lat uit elkaar spatten.

Op het kwartier werd het 1-0. Ditmaal was Smet kansloos tegen een kopbal van de hoog opgeschoten Vets.

Daarna kwam Racing gaandeweg beter in de match. Een schot van Weuts zoefde net naast. Toch had Lyra-Lierse de rest van het eerste helft een licht overwicht.

Na de rust kantelde het spelbeeld. Racing-coach Vanderidt hield Kerckhofs en Guldix in de kleedkamer, ten gunste van Knollenburg en de debuterende Mauro. Roy Mauro gaf meteen nieuwe impulsen aan het middenveld.

Met geduldig voetbal door de as van het veld probeerde Racing Lyra-Lierse te verschalken. En als dat niet kon, met een vrije trap. Twee vrijschoppen van Carrez gingen net naast.

Toen Lyra-Lierse met 10 viel na rood voor aanvoerder Lambreghts werd het overwicht van Racing nog een beetje groter. In minuut 84 resulteerde dat eerst in een schot van Weuts dat de keeper van Lyra-Lierse op de lijn met een knappe save moest redden, meteen erna in een kopbalgoal van  Arne Knollenburg: 1-1.

Groen-wit ging nog op zoek naar een tweede treffer, maar die viel niet. Een kopbal van Weuts was net niet hard genoeg. Al bij al was 1-1 een logisch verdict.

In elk geval een mooi punt voor Racing, dat woensdagavond alweer speelt. Belisia Bilzen, net als Lyra-Lierse een van de promotiekandidaten in de reeks, komt dan naar het Oscar Vankesbeeckstadion.

Racing speelde met: Smet, Mrani, De Paepe, Kerckhofs (46′ Knollenburg), Guldix (46′ Mauro), Akarom, Hmouda, Heyvaert, Carrez, Ventôse en Weuts.

Doelpunten:
15′ Vets 1-0,
84′ Knollenburg 1-1

Gele kaarten voor Racing: Akarom en De Paepe