David De Cort is onze nieuwe keepertrainer: “Zeer trots”

Racing heeft een opvolger voor Kim Vrints, die naar Lierse getransfereerd is. David De Cort zal komend seizoen onze keepers onder zijn hoede nemen.

David De Cort is 38. Afgelopen seizoen was hij als keepertrainer (én T2) aan de slag bij La Louvière Centre, net als Racing een club in 2e amateur.

Dezelfde functie oefende David de drie seizoenen ervoor uit bij RSD Jette. Bij La Louvière Centre en Jette maakte hij de doelmannen ook beter dankzij het gebruik van video-beelden.

Nog eerder was David aan de slag bij de elite-jeugd en de U21 van Union, als keepertrainer en coördinator. Voeg daar nog enkele UEFA-diploma’s aan toe en al snel bleek dat David de ideale kandidaat was om onze doelmannen van de A-kern onder handen te nemen.

David heeft zijn contract bij Racing vanmiddag ondertekend, in aanwezigheid van T1 Greg Vanderidt en sportief manager Marc Ghys.

“Ik ben trots dat ik aangesteld ben als keepertrainer van de eerste ploeg van RC Mechelen”, zegt David De Cort. “Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen.”

Dezelfde boodschap, ook in het Frans, kondigde David, die in Sint-Pieters-Leeuw woont, aan op zijn Facebook-pagina.

We wensen David heel veel succes bij Racing!

Lees ook:
koop hier jouw abonnement voor het nieuwe seizoen

David De Cort vanmiddag met Marc Ghys: