Kobe De Smet (debutant in Koersel) blijft bij Racing: “Dit meemaken is super”

Kobe De Smet verdedigt ook volgend seizoen het doel van Racing Mechelen. Hij heeft zijn contract met een seizoen verlengd.

Kobe De Smet is met zijn 20 lentes een van de jonge krachten binnen de A-kern. Hij speelde dit seizoen vooral matchen bij de beloften, maar trainde altijd met de eerste ploeg.

De doelman was als 3e keeper aan het seizoen begonnen, maar door de blessure van Ruben Smet is Kobe nu 2e keeper.

Wie erbij was tijdens Koersel-Racing kon Kobe aan het werk zien. Tot zijn eigen verrassing.

“Klopt. Toen Ruben vroeg in de 2e helft een blessure opliep na een contact met een speler van Koersel gaf de coach me een teken dat ik me moest opwarmen”, vertelt Kobe.

“Op het eerste gezicht leek Ruben het spel te kunnen hervatten en keerde ik terug naar de bank. Maar ik ben snel op mijn stappen moeten terugkeren toen bleek dat er toch meer aan de hand was.”

“Uiteindelijk ben ik op het veld gekomen. Heel onverwacht, maar natuurlijk heel leuk om mee te maken. Ik begon met een beetje stress, maar al snel had ik een goed gevoel.”

Het was een belangrijke match, op het scherp van de snee, die Racing nipt met 2-3 won. Hoe beleefde jij dat?

“Het was belangrijk om niet aan het belang van de match te denken en die druk van me af te zetten. Ik wou gewoon mijn eigen werk zo goed mogelijk opknappen.”

“Wat ik moest doen, heb ik gedaan: een paar ballen uittrappen, enkele ballen plukken, mijn medespelers coachen en het spel natuurlijk proactief in de gaten houden.”

“Wat ook leuk was: ik kreeg meteen het vertrouwen van mijn ploegmaats. Na de match kreeg ik zelfs complimentjes. Dit smaakt naar meer!”

Wat wil je dit seizoen nog bereiken?

“Ik wil er gewoon het beste van maken. Nu Ruben niet meer aan spelen toekomt, ben ik in principe 2e keeper. Als er nog een kans zou komen, moet ik ze grijpen. Maar ik wens Lars, die nu in doel staat, natuurlijk alleen maar het beste toe.”

“Met Lars en Ruben heb ik trouwens een goeie band. Ik heb dit seizoen al veel van die twee geleerd. Ze brengen hun ervaring over, zeggen hoe je een bal moet pakken en dat je altijd rustig moet blijven. Met Davy Verbert heb ik ook een goeie keeperstrainer.”

Op naar de titel met Racing nu?

“We hebben nog 3 matchen voor de boeg. Vorige zaterdag lieten we een eerste kans liggen om de titel te pakken, maar er is geen stress. Het komt goed.”

“We willen het wel zo snel mogelijk afmaken. Liefst zondag in Beringen. Het zou wat zijn, met al die fans van Racing die meegaan. Dat ik dit als jonge gast kan meemaken, is super.”

Proficiat, Kobe, met je nieuwe contract. Nog veel succes op Racing!

Ter info de keepers voor volgend seizoen in onze A-kern: Ruben Smet, Kobe De Smet, Hendrik Fierens en nieuwkomer Senne Goossens.