Tom Pietermaat is Rechtsback v/h Decennium: “Zal dat ene jaar Racing nooit vergeten”

De 5e positie in het Racing-elftal van het Decennium is ingevuld.

Tom Pietermaat kwam als overtuigende winnaar uit de bus bij onze 5e poll, die van beste rechtsback tussen de seizoenen 2010-2011 en 2019-2020.

Tom speelde in het seizoen 2013-2014 voor Racing. In dat ene seizoen maakte hij indruk. Hij haalde het in de verkiezing van beste rechtsback met 109 stemmen, voor Bram Kerckhofs met 57, Mourad Gloub met 23 en Mehdi Khchab met 4.

Proficiat, Tom! Jij komt in de Racing-ploeg van het Decennium met Griffin De Vroe (doelman), Nils Van Delm (linksback), Bert Tuteleers (linkse centrale verdediger) en Wout Kerckhofs (rechtse centrale verdediger).

“Dit had ik niet zien aankomen”

“Voor mij is dit verrassend nieuws”, zegt Tom. “Ik had het absoluut niet zien aankomen, maar dat maakt het des te mooier.”

“Ongelofelijk hard bedankt voor jullie waardering en respect. Racing is een zeer warme club, met veel sfeer en gezelligheid. Elke thuis- en uitwedstrijd stonden de fans paraat om ons naar de titel te schreeuwen.”

“In Izegem hebben we destijds in 3e klasse een schitterende apotheose beleefd. Dat was een heel mooi moment, maar het hele seizoen was schitterend. De eerste oefenmatch in Walem stond ik al verbaasd hoeveel de club voor de supporters betekent. Dat heeft me echt gepakt.”

“Na elke wedstrijd was het er boenk op, ook naast het veld, met veel leuke mensen en plezante avonden. Ik zal het jaar op Racing nooit vergeten.”

“Na Racing heb ik de opmars van Beerschot(-Wilrijk) meegemaakt van 4e klasse naar de promotiefinale nu in 1B. Hopelijk brengen we ook de terugmatch tegen OHL tot een goed einde en spelen we zo volgend seizoen in 1A.”

“Bedankt alvast voor deze verkiezing en de manier waarop ik op Racing ontvangen ben. Ik blijf Racing volgen en zal volgend seizoen zeker nog eens komen kijken, want elke keer als ik naar het Antwerpse rijd, passeer ik voorbij Racing en dat roept dat warme gevoel elke keer weer op.”

Bedankt voor de leuke reactie, Tom, en nog veel succes op het Kiel!

Eerstdaags starten we de poll op naar de 6e positie in het team: verdedigende middenvelder.

De reactie van Tom in video: