Beloften verliezen tegen FC Oppuurs

Zaterdagavond treedt het eerste elftal aan op FC Oppuurs, afgelopen vrijdagavond was er de confrontatie tussen de beloftenteams van beide clubs in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Racing kreeg reeds na tien minuten met Walid Tazani een kans om de score te openen, hij besloot echter pal op de uitgelopen Oppuurse goalie. We kregen nadien een vrij evenwichtige partij waarin ook Oppuurs gevaarlijk kwam opzetten met Ruben Peleman en Cedric Marc Bauters, die er wel in slaagde om de 0-1 te scoren.

We waren al wat veder in de wedstrijd wanneer Racing via Tim Lambrechts kwam opzetten en Driss Amri in stelling werd gebracht, doelman De Vos voorkwam de gelijkmaker.

Enkele minuten later werd Tazani onderuit gehaald, de scheidsrechter zag het echter anders en duwde Tazani een geel karton voor schwalbe onder de neus. Op het einde van de eerste helft was het diezelfde Tazani die tot twee maal toe doelman De Vos aan het werk zette, zijn pogingen waren jammer genoeg niet succesvol.

De tweede helft was amper afgetrapt wanneer Oppuurs er in slaagde om via Pieter-Juan Van Damme een tweede treffer te scoren. Racing had het moeilijk en bijna kreeg het een derde treffer te slikken, de kans van Berkay Kalach belandde gelukkig naast het doel.

Nadien diende Loic Aguilar Espinoza nog gevat tussen te komen bij pogingen van Pieter-Jan Van Damme en Cedric Heremans om een derde bezoekende treffer te voorkomen. Uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven wanneer Cedric Marc Bauters op hoekschop het leder binnenkopte.

Even voordien had Tazani de aansluitingstreffer niet kunnen verzilveren en in de slotminuten besloot hij nog op doelman De Vos. Ook Arno Robert kreeg nog een mogelijkheid om te scoren, op een hoekschop van Tim Lambrechts kopte hij jammer genoeg naast.

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Karel Vermeulen, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Tim Lambrechts, Henoc Wabeno Ndontoni, Abdelwahed El Nasiri, Anass Abattoy, Gabriel Basous, Thierry Kalungwe, Sean Ceulemans

FC Oppuurs: Maxime De Vos, Ruben Peleman, Cedric Marc Bauters, Pieter-Jan Van Damme, Sadik El Farri, Jarne De Prins, Jonas Peeters, Berkay Kalach, Nathan Lahey, Casper Tersago, Cedric Heremans, Kane Muys, Bram Spiessens, Sander Daes

Doelpunten: 19’ Cedric Marc Bauters 0-1, 46’ Pieter-Jan Van Damme 0-2, 79’ Cedric Marc Bauters 0-3