fbpx

Coach Greg voor bekerduel met Montignies: “Een gepast antwoord”

Zondagnamiddag krijgt Racing in de 4e ronde van de Beker van België het bezoek van SC Montignies, een club uit 2e provinciale Henegouwen.

De voorbereiding loopt stilaan op haar laatste benen. Het is aftellen naar de start van de competitie: op woensdag 30 augustus opent Racing 2023-2024 met een thuismatch versus Tempo Overijse.

Met Greg Vanderidt blikken we in dit artikel vooruit naar de bekermatch tegen Montignies.

Coach, hoe evalueer je de voorbije week, met 3 matchen (waarbij de bekermatch vorige zondag in Houffalize)?  

“Alles verloopt volgens plan. De conditie van de spelers gaat nog altijd in stijgende lijn. Iedereen heeft woensdag of donderdag 90 minuten gespeeld.”

“Over de bekermatch vorige zondag: Houffalize maakte het ons tijdens de eerste helft moeilijk door hun defensieve opstelling, maar kraakte finaal in de tweede helft.”

“Woensdag speelden we tegen Wolvertem-Merchtem, dat van in het begin goed meevoetbalde en er duidelijk een aangename wedstrijd van wilde maken. In de eerste 60 minuten was er een zeer hoge intensiteit met leuke acties.”

“Elewijt donderdagavond was een mindere collectieve prestatie, met veel jongeren die het verschil gemerkt hebben tussen beloften en provinciaal voetbal.”

Groei je stilaan toe naar een basis-11 voor de competitie of is dat nog wat vroeg?

“Stilaan gaan we inderdaad naar een systeem en principes. Het is nog altijd aan de jongens om zelf hun naam op het bord te krijgen.”

“Niemand zal het zich kunnen veroorloven om op zijn lauweren te rusten, want ik zie veel inzet en honger op training en in de wedstrijden.”

Hoe gaat het met Nesta Vallez en is er al nieuws over Jonas Laureys?

“Nesta werkt volop aan zijn revalidatie en Jonas heeft de looptrainingen al hervat, de ziekenboeg loopt dus stilaan leeg.”

Wat voor een team is Montignies?

“Een zeer stevig blok dat de duels niet schuwt. Ze hebben een club uit 3e amateur (Arquet), een eersteprovincialer (Zottegem) en een tweedeprovincialer uitgeschakeld in de vorige rondes.”

“Ze komen supergemotiveerd naar Mechelen zondag. Hun T1 spreekt in een artikel zelfs over de volgende ronde tegen Sint-Eloois-Winkel, dit getuigt van geloof en ambitie.”

“Aan ons om een gepast antwoord op te dienen zondag.”

Veel succes, zondag!

Supporters, de match begint om 16u, de poorten openen om 14u30.

Tickets voor de wedstrijd kosten 10 euro, daarmee kun je in alle vakken van het stadion plaatsnemen.

Lees ook:
koop hier jouw abonnement voor het nieuwe seizoen
de nieuwe supportersclub Club 1904 organiseert bustripjes naar uitmatchen