Racing wipt Montignies uit beker met dubbele cijfers

Racing ontving SC Montignies in de vierde ronde van de Beker van België. De Walen werden kansloos terug huiswaarts gestuurd met een droge 10-0.

Racing begon zeer gretig aan de bekerpartij en na 7 minuten opende Mayanga de score. In de 22ste minuut verdubbelde Schaessens de voorsprong.

Nog voor de rust zou de score nog verder oplopen tot 4-0, via doelpunten van Hmouda (40’) en wederom Mayanga (44’).

We waren amper enkele ogenblikken ver in de tweede helft wanneer opnieuw Mayanga kon scoren. De 6-0 zou niet lang op zich laten wachten en wie anders dan Mayanga was wederom de doelschutter van dienst. We waren toen nog maar 54 minuten ver.

Ook de ondertussen ingevallen Versteeven deed zijn duit in het zakje, in minuut 63 deponeerde hij de 7-0 tegen de netten en 6 minuten later scoorde hij de 8-0, de dubbele cijfers hingen in de lucht!

Met nog een kwartier op de klok dikte Spaenhoven de voorsprong nog aan tot 9-0. De dubbele cijfers werden ettelijke ogenblikken later realiteit: met nog 3 minuten te spelen pikte Walen De Keyser zijn doelpuntje mee en was de 10-0 een feit.

Zaterdagavond spelen we in de 5de ronde op en tegen Union Rochefortoise, dat Winkel Sport via de penalty’s uitschakelde.

Racing speelde met: Smet, De Paepe (58’ Van Steenwinkel), Guldix, Mayanga (67’ Walen De Keyser), Hmouda (67’ Meskallal), Heyvaert, Kerckhofs, Spaenhoven, Ventôse (58’ Carrez), Schaessens (58’ Versteeven) en Mrani.