Coach De Herdt voor de topper tegen Turnhout: “Grootste ontgoocheling wegspoelen”

Zaterdagavond neemt Racing de draad weer op. De leider in 3e amateur B krijgt het bezoek van Turnhout, dat gedeeld 3e staat in het klassement.

Racing staat na 16 wedstrijden aan de leiding met 35 punten. Dat zijn er 2 meer dan eerste achtervolger Pelt en 5 meer dan het trio Diest-Nijlen-Turnhout.

Onnodig te zeggen dat groen-wit zaterdagavond een moeilijke opdracht wacht. Maar: zo heeft coach Dave De Herdt het graag!

Dave, eindelijk weer voetbal. Hoe heb jij de voorbije weken beleefd?

“De eerste weken van de winterstop hebben we de knop “voetbal” even uitgeschakeld. Tijd voor wat mentale ontspanning, want dat was wel nodig.”

“Ik heb onder meer een weekje in Spanje gezeten. Vanaf 6 januari zijn we dan rustig naar het tweede luik van de competitie beginnen toe te werken.”

“De winterstop is ook een periode waarin we alles eens evalueren om te kijken waar we in de toekomst nog stappen kunnen zetten.”

“En dan moet ik zeggen dat alles vrij goed zit, maar dat we niet op onze lauweren mogen rusten. We moeten beseffen dat we nog niets hebben, dus hard werken en gefocust blijven is de boodschap.”

Heb je de groep scherp kunnen houden gedurende die donkere weken?

“Jawel, die rustperiode heeft iedereen goed gedaan. Als ik zie hoe gedreven iedereen aan de trainingen is begonnen na de winterstop, dan ben ik zeer gelukkig.”

“Ons niveau en vormpeil zitten zeer goed, de spelers maken me het niet gemakkelijk om keuzes te maken. En dat hoort zo ook.”

“Onze wedstrijd van vorig weekend op Melsele (1-4-zege) bevestigt dat. We hebben daar bij momenten zeer goed voetbal op de mat gebracht.”

“Het wordt nu zaak om diezelfde scherpte nog te verhogen en om die nog 14 wedstrijden aan te houden. Dan zien we wel waar we uitkomen.”

Meteen een topper spelen is misschien wel goed om meteen scherp te moeten zijn?

“Ach, elke wedstrijd is iedere week zeer moeilijk, of dit nu tegen Turnhout of Koersel is: het maakt op zich niet uit tegen wie we spelen.”

“Iedereen wil die eerste wedstrijd na de winterstop winnen, en bij ons is dat niet anders.”

“Voor Turnhout is deze wedstrijd zelfs nog belangrijker, want als ze willen meespelen voor de tweede periode moeten ze winnen.”

Wie mis je zaterdag?

“Robbe Berben en Jerko Guldix, allebei geblesseerd.”

Wat heb je geleerd uit de nederlaag in de heenronde in Turnhout?

“Dat zoals ik al voor het seizoen dacht: Turnhout is een sterk geheel. Ze hebben een goede mix van jeugd en ervaring, en voetballen heel aardig.”

“Ze voetballen ook vooruit en zijn efficiënt voor doel. Zij kunnen razendsnel omschakelen van verdediging naar aanval en kunnen dus op elk moment in de wedstrijd toeslaan.”

“De wedstrijd op Turnhout was mijn grootste ontgoocheling uit de heenronde, niet omdat we verloren want dat was de verdienste van Turnhout, wel de manier waarop we daar op het veld gekomen zijn.”

“Al is Racing sinds die week waarin we 3 op 9 pakten wel veranderd. En ik hoop dat de spelers dit ook zaterdag willen bewijzen.”

“Hopelijk laten de supporters zich niet afschrikken door alle extra maatregelen en komen ze ons zaterdag avond vooruitstuwen. Ik heb gehoord dat Turnhout al 2 bussen gevuld heeft, het kan dus een mooie sfeervolle avond worden in het Oscar Vankesbeeckstadion.”

Supporters, er kunnen alleen tickets in voorverkoop gekocht worden.
Koop die via deze link:

Tickets KRC Mechelen-KFC Turnhout | EventSquare

De match begint om 20 uur, de poorten gaan open om 18.30u.

Maatregelen:
– iedereen die naar de match komt kijken, moet over een Covid Safe Ticket beschikken
– er worden alleen tickets in voorverkoop verkocht, de loketten blijven gesloten voor de match
– iedereen (vanaf 6 jaar) moet de hele match een mondmasker dragen

Horecaprotocol: 
– maximaal met 6 mensen aan 1 tafel, binnen mag je enkel zittend consumeren
– buitentoog = open, daar mag je staand consumeren
– drinken en eten in de tribunes is niet toegestaan